OMNIA csm husi tenis

Pedeapsa pentru profesorul de la UMF Iasi, care a hartuit o studenta din Husi!

noiembrie 23rd, 2015 | de Husi pe surse
Pedeapsa pentru profesorul de la UMF Iasi, care a hartuit o studenta din Husi!
Local

Fostul conferenţiar universitar de la Universitatea de Medicină şi Farmacie Iaşi, Dumitru Păduraru, acuzat de tentativă de viol.

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

Procurorii DNA Iasi nu au fost multumiti de hotãrârea instantei de fond, care l-a scãpat, deocamdatã, de gratii pe profesorul de la UMF Iasi, Dumitru Pãduraru, prins santajând si amenintând o studentã originarã din Husi, cu scopul de a obtine favoruri sexuale în schimbul unor note la disciplina “Anatomie”.

Acestia au declarat apel, mentinându-si solicitarea ca inculpatul sã fie pedepsit mult mai aspru. Pe lângã cei 2 ani si 4 luni cu suspendare primiti, pe fond, de profesorul Pãduraru, acesta a mai fost obligat si la plata a 25.000 lei, drept daune morale pentru studenta din Husi.

Desi anchetatorii au demonstrat cu probe greu de combãtut, faptul cã profesorul Pãduraru, pânã atunci un reputat cadru didactic universitar, s-a folosit de functia pe care o detine, pentru a constrânge studenta sã întretinã raporturi intime în schimbul unor note, a amenintat-o si a hãrtuit-o, fiind la un pas de a o abuza, chiar în incinta prestigioasei institutii de învãtãmânt, judecãtorii instantei de fond a Tribunalului Iasi nu au fost, se pare, la fel de convinsi de gravitatea faptelor. Drept urmare, l-au absolvit pe profesorul Pãduraru de infractiunea de tentativã de viol, schimbând apoi si infractiunea de “luare de mitã”, în cea de “folosire abuzivã a functiei în scop sexual”, decizând, în final, destul de surprinzãtor pentru multi, ca inclusiv pentru infractiunea de “santaj” sã primeascã, în total, 2 ani si 4 luni de închisoare, dar cu suspendare.

De reamintit cã întreg scandalul a iesit la ivealã în ianuarie 2015, când tânãra din Husi, studentã la UMF Iasi, victimã a avansurilor agresive ale profesorului, care o si picase la un examen, tocmai pentru a o convinge sã întretinã relatii intime cu el.

Sursa: vremeanoua.ro

Comments

comments