OMNIA csm husi tenis

Percheziții la persoane bănuite de operațiuni ilegale cu bunuri din Patrimoniu Cultural

februarie 13th, 2016 | de husipesurse
Percheziții la persoane bănuite de operațiuni ilegale cu bunuri din Patrimoniu Cultural
Național

Poliţiștii din Vaslui, sub coordonarea Direcției de Investigații Criminale – Inspectoratul General al Poliției Române, au efectuat 16 percheziții domiciliare, în 4 județe, la persoane bănuite de operațiuni ilegale cu bunuri din patrimoniul cultural național. Au fost descoperite 735 de monede susceptibile a face parte din patrimoniul cultural național și 137 de bunuri arheologice.

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

La data de 12 februarie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, sub coordonarea Direcției de Investigații Criminale a Poliției Române, au efectuat 16 percheziții domiciliare, în județele Vaslui (11), Iași (2), Galați (2) și Călărași (1).

Au fost vizate persoane bănuite că ar fi deținut și comercializat bunuri arheologice susceptibile a fi clasate în patrimoniu cultural, care ar fi fost găsite în situri arheologice.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate 735 de monede susceptibile a face parte din patrimoniul cultural național și 137 de bunuri arheologice (vârfuri de săgeţi, suliţe, fibule, toporate ceramică, obiecte silex).

Bunurile au fost ridicate în vederea expertizării de către experţi acreditaţi de Ministerul Culturii.

La acțiune au participat polițiști de investigații criminale și specialiști criminaliști din cadrul I.P.J Vaslui, I.P.J Iași, I.P.J Galați, I.P.J Călărași și I.P.J Neamț.1

23-min

4(1) 5(1)

 

 

Comments

comments