OMNIA csm husi tenis

PERICOL! Ţânţarul-tigru a ajuns în Bucureşti

septembrie 5th, 2015 | de husipesurse
PERICOL! Ţânţarul-tigru a ajuns în Bucureşti
Sanatate

Vara prelungită a adus, în Capitală, printre altele, şi o periculoasă insectă care poate transmite peste 20 de boli grave. Este vorba despre ţânţarul-tigru, despre care specialiştii avertizau încă de acum două săptămâni că va ajunge şi în ţara noastră dacă temperaturile caniculare vor continua.
Un ”monstru” de import

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

Potrivit presei, biologii atrăgeau atenția, la mijlocul lunii trecute, că România s-ar putea confrunta cu o invazie de astfel de insecte periculoase, ca urmare a temperaturilor ridicate. Conform unei prezentări publicate pe site-ul Societății Române de Microbiologie, țânțarul- tigru este introdus în diverse ţări, acum şi în România (şi chiar în Capitala României) ”prin import de anvelope uzate și de bambus”.

Cum poate fi recunoscut

Simptome şi… prima urgenţă Insecta poate fi recunoscută ușor, fiind neagră cu dungulițe albe pe corp și membre. În cazul în care, în urma unei ciupituri de țânțar, prezentați simptome precum febră, dureri de cap, vomă, greață, dureri musculare și articulare, trebuie să vă prezentați de urgență la doctor.

Comments

comments