OMNIA csm husi tenis

PERICOLUL din sticlele de plastic! Ce BOLI poți face dacă le reutilizezi

august 20th, 2015 | de Husi Pe Surse
PERICOLUL din sticlele de plastic! Ce BOLI poți face dacă le reutilizezi
Sanatate

Mulți oameni reutilizează sticlele de plastic pentru a bea apă mai multe zile la rând sau chiar pentru a depozita vinul peste iarnă. Acest obicei este însă unul extrem de nociv și poate duce la îmbolnăvire.

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

Recipiente fabricate din materiale tratate chimic pot reține colonii întregi de bacterii periculoase, chiar și atunci cand sunt spălate. Acumularile de agenti patogeni, invizibili ochiului, pe suprafața sticlelor din plastic pot conduce la declanșarea simptomelor similiare toxiinfecției alimentare (greață, vărsături și diaree), potrivit revistablogurilor.

Expertii medicali au descris în detaliu acest fenomen în anul 2007, într-un articol publicat în revista Gastroenterologie Practică. Specialiștii au accentuat faptul că producătorii de apă îmbuteliată nu recomandă consumatorilor să refolosească sticlele din plastic din pricina unui fenomen simplu: uzura acestor sticle, soldată cu deteriorarea materialului din care sunt concepute, oferă bacteriilor un mediu excelent de dezvoltare (în special în zgârieturi și crăpaturi).

Mai mult decât atât, reutilizarea sticlelor din plastic poate conduce la contaminarea bacteriană atunci când recipientele nu sunt spalate regulat și corespunzător (cu o soluție dezinfectantă ușoară, foarte bine clătite cu apă călduță).

Până și sticlele din plastic reutilizabile (care au fost fabricate special pentru a fi folosite în repetate rânduri) predispun unui oarecare risc de contaminare, în două condiții: dacă nu sunt spălate corect în mod frecvent sau prezintă semne vizibile de deteriorare (și devin astfel un mediu propice înmulțirii microorganismelor).

Recipientele din sticlă naturală și cele din oțel inoxidabil sunt cele mai bune opțiuni, de vreme ce pot fi spaălate foarte bine și nu ajung să se deterioreze, astfel încât să găzduiască bacterii. Dacă doriți să folosiți o sticlă din plastic (datorită greutății sale mai scăzute), optați pentru una din polipropilenă (plastic alb), spun experții.

Sursa stiripesurse.ro

Comments

comments