OMNIA csm husi tenis

Poliţiştii hușeni au reținut un tânăr de 25 ani pentru furt !

noiembrie 26th, 2015 | de Husi Pe Surse
Poliţiştii hușeni au reținut un tânăr de 25 ani pentru furt !
Local

POLIȚIȘTII AU RECUPERAT BANII FURAȚI DINTR-O LOCUINȚĂ

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

 

 

Poliţiştii hușeni au reținut un tânăr, de 25 ani, din comuna Moțca, județul Iași care a sustras 10.000 lei  din locuința unor bătrâni din comuna Boțești.  Tânărul a profitat de neatenția proprietarilor  și a sustras banii.

 

 

Polițiștii Secției de Poliție Rurală 4 Huși au probat activitatea infracțională a lui D.Ciprian, de 25 ani, domiciliat în comuna Moțca, județul Iași. Acesta este bănuit de săvârșirea infracțiunii de furt calificat, faptă săvârșită în luna septembrie a acestui an, în dauna unei familii din comuna Boțești.

În fapt, D. Ciprian, fiind însoțit de o femeie din comuna Moțca, județul Iași  a mers la locuința celor doi bătrâni cu intenția de a cumpăra vin. Bătrânii au fost de acord să le vândă acestora cantitatea de vin solicitată.

În timp ce bătrânul s-a deplasat în beciul casei pentru a aduce vin, femeia a rămas cu bătrâna în curtea locuinței. În acest timp, D. Ciprian, profitând de neatenția părților vătămate, a căutat în locuință și a sustras 10.000 lei, sumă găsită într-un dulap. Ulterior, D. Ciprian a cumpărat cantitatea de vin și a părăsit locuința, și ulterior localitatea.

În urma investigațiilor efectuate, polițiștii Secției de Poliție Rurală 4 Huși    l-au identificat pe D. Ciprian, iar în ziua de 25.11.2015 l-au reținut pe tânăr pentru o perioadă de 24 ore. Prejudiciul a fost recuperat și restituit persoanelor vătămate.

Astăzi, D. Ciprian a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Huși cu propunerea de arestare preventivă.

 

ATENȚIE PE CINE PRIMIȚI ÎN CASĂ!

 

Vă rugăm să ţineţi cont de îndemnul nostru de-a fi mult mai prevăzători atunci când la uşa dumneavoastră se prezintă persoane străine, care sub diferite pretexte şi de multe ori cu acordul dumneavoastră, reuşesc să pătrundă în intimitatea căminului. De-aici până la a fi o pradă uşoară nu mai este decât un pas, pas pe care infractorii nu vor ezita să-l facă.

Odată ce ajung în locuinţă, infractorii distrag atenţia victimelor, le trimit în altă cameră pentru a aduce un lucru, timp în care caută bani sau bunuri de valoare. Unii infractori lucrează în echipă: în timp ce primul distrage atenţia victimei (de exemplu stau în bucătărie cu uşa închisă), celălalt pătrunde în apartament şi caută în camere.

De aceea, având drept exemplu cazul din comuna Boțești, fiţi mult mai calculaţi cui deschideţi uşa, cu cine dialogaţi, cui îi acordaţi încredere.

            Folosim acest prilej pentru a atenţiona cetăţenii judeţului Vaslui să nu cadă în plasa acestor infractori, iar în momentul în care sunt abordați de aceste persoane, să nu ezite să apeleze numărul unic de urgenţă 112 sau să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie.

ATENŢIE! Infractorii pot oferi lucruri spre vânzare sau să le fie schimbată o bancnotă, tocmai pentru a observa unde victima ţine banii.

 

Comments

comments