OMNIA csm husi tenis

Poliţistul de frontieră huşean Adrian Albuşan a fost trimis în judecată

martie 15th, 2016 | de H PS
Poliţistul de frontieră huşean Adrian Albuşan a fost trimis în judecată
Local

Potrivit procurorilor, polițistul de frontieră Adrian Albusan s-a deplasat în Republica Moldova de 41 de ori reîntorcându-se de fiecare dată în țară cu o medie de patru cartușe de țigări.

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

Polițistul de frontieră a fost prins în luna octombrie a anului 2015 în flagrant în timp ce vindea tigări de contrabandă și a fost trimis în judecată în stare de libertate. Potrivit procurorilor, acesta introducea țigări în țara încă din 2014.

În fapt, în cursul anilor 2014/2015, prin PTF Albiţa au fost introduse de către inculpat, în mod regulat, cantităţi de ţigări ce proveneau din magazinele dutty-free care îşi desfăşurau activitatea între punctele de trecere a frontierei Albiţa (România) şi Leuşeni (Republica Moldova). La finalul activităţii de urmărire, a rezultat că inculpatul şi-a desfăşurat activitatea pe o perioadă îndelungată (octombrie 2014 – octombrie 2015), fiind constituită pe două paliere infracţionale, respectiv introducerea ţigaretelor prin PTF Albiţa şi comercializarea acestora la diferite persoane de pe raza municipiului Huşi ” – rechizitoriul Parchetului Huși.

Potrivit procurorilor, polițistul de frontieră se folosea de locul său de muncă, ” Astfel, reţinem că inculpatul este încadrat ca agent de poliţie în cadrul SPF Huşi şi, sub pretextul că dorea să achiziţioneze combustibil pentru autoturismul său, a făcut frecvente deplasări în Republica Moldova. În realitate, aşa cum rezultă şi din datele înaintate de autorităţile din Republica Moldova, deplasările erau făcute în scopul de a achiziţiona ţigări din magazinele dutty-free. Conform datelor transmise de Centrul Comun de Contact Galaţi, deplasările inculpatului în Republica Moldova erau frecvente, de fiecare dată de scurtă durată, de ordinul câtorva zeci de minute, acesta realizând o intrare formală în Republica Moldova, urmată de ieşirea din ţară la scurt timp. (…) Pentru introducerea în ţară a ţigărilor, inculpatul profita de calitatea de poliţist de frontieră şi de faptul că este cunoscut în Vama Albiţa, acesta efectuând serviciul, în perioada 2005-2012, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, astfel fiind în relaţii de prietenie cu lucrătorii vamali şi cu ceilalţi poliţişti de frontieră ”.

Comments

comments