OMNIA csm husi tenis

Preotul care a câştigat definitiv şi irevocabil procesul cu Episcopia Huşilor

septembrie 8th, 2015 | de Husi Pe Surse
Preotul care a câştigat definitiv şi irevocabil procesul cu Episcopia Huşilor
Local

Preotul târât în instanţe şi evacuat cu mascaţii pentru că a îndrăznit să demaşte abuzurile din sistem a câştigat definitiv şi irevocabil procesul cu Episcopia Huşilor

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

Deşi a pierdut procesul cu preotul care a avut curajul să-i demaşte abuzurile, Episcopia Huşilor a apelat la două căi extraordinare împotriva sentinţei definitive. Săptămâna trecută, Curtea de Apel Iaşi a respins contestaţiile, obligând Episcopia Huşilor la plata a noi cheltuieli de judecată şi onorarii de avocaţi.

Preotul Lucian Botez a fost  evacuat din Parohie cu mascaţii, chiar dacă instanţa nu se pronunţase asupra cererii de evacuare. În primăvara acestui an preotul a câştigat definitiv un prim proces cu Episcopia Huşilor, care a fost obligată  să-i restituie preotului  sumele reţinute în mod ilegal din salariu, aproape 12.000 de lei. Deşi hotărârea era definitivă, banii nu au fost restituiţi preotului Botez, decât după jumătate de an, când acesta a apelat la un executor judecătoresc, iar conturile Episcopiei au fost blocate.  ”Episcopia Huşilor şi Protoieria Huşi au plătit suma de 11.587 lei, reprezentând drepturi salariale şi 5.608 lei cheltuieli executare, înţelegând să respecte deciziile instanţelor de judecată ale statului român”, anunţau reprezentanţii Episcopiei, printr-un comunicat de presă în luna iunie.

Sursa adevarul.ro

Comments

comments