OMNIA csm husi tenis

PRESEDINTELE ROMANIEI IOHANNIS A RESPINS NOUL COD FISCAL AL PREMIERULUI PONTA

iulie 17th, 2015 | de Husi Pe Surse
PRESEDINTELE ROMANIEI IOHANNIS A RESPINS NOUL COD FISCAL AL PREMIERULUI PONTA
Politic

Preşedintele României Klaus Iohannis a respins noul Cod Fiscal şi l-a retrimis Parlamentului spre reexaminare. Şeful statului nu are obiecţii punctuale în cererea de reexaminare, preferând să vorbească, la modul general, despre efectele negative pe care le-ar putea avea nişte politici fiscale nefundamentate corect. În replică, premierul Victor Ponta susţine că decizia preşedintelui blochează activitatea economică a ţării şi este „o decizie luată în afara României şi împotriva intereselor României”.

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

Şeful statului acuză Codul fiscal ca fiind unul de relaxare fiscală accentuată, nesustenabilă pe termen lung şi fără a include şi măsuri de creştere a colectării veniturilor. În opinia sa, este nevoie şi de o reaşezare sustenabilă a cheltuielilor bugetare, astfel încât cheluirea banului public să fie cât mai raţională.

De altfel, şeful statului dă şi exemplul Greciei, ajunsă în incapacitate de plată şi susţine că nu este bine să fie stimulată creşterea consumului în detrimentul investiţiilor. În plus, Klaus Iohannis avertizează că noul Cod Fiscal ar afecta obiectivul de aderare la Zona Euro.

Continuarea gandul.info

Comments

comments