OMNIA csm husi tenis

Prima carte a Papei Francisc, lansată, astăzi, în 86 de ţări

ianuarie 12th, 2016 | de Husi pe surse
Prima carte a Papei Francisc, lansată, astăzi, în 86 de ţări
Extern

“Milostivirea este numele lui Dumnezeu. O conversaţie cu Andrea Tornielli” este titlul primei cărţi a Suveranului Pontif, o carte-interviu care va fi publicată, astăzi, de 21 de edituri din 86 de ţări.

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

Papa Francisc abordează în cartea sa tema milostivirii, atât de centrală în învățătura și mărturia sa, prin intermediul experienței sale personale de preot.

Suveranul Pontif prezintă motivele pentru care a considerat important acest An Sfânt extraordinar la Vatican şi afirmă că se simte la fel de “păcătos” ca detinuţii condamnaţi la închisoare şi face elogiul “ruşinii”, vazută ca “un har atunci când simţim mila lui Dumnezeu”.

Pornind de la propria sa experiență ca preot și pastor, Papa Francisc dezvăluie temeiul învățăturilor sale: îndurarea, mila, milostivirea. El intră într-un „dialog profund, simplu și intim” cu noi prin intermediul lui Andrea Tornielli, jurnalist și expert vaticanist.

Un îndrumar pentru viață

Este o carte pentru oricine se află în căutarea „unui sens în viață”, a „unui drum de pace” sau a „vindecării rănilor fizice și spirituale”; atât pentru cei din interiorul, cât și din afara bisericii. Papa Francisc explică motivele pentru care a decretat 2016 „Anul Sfânt al Milostivirii”, cunoscut ca un an jubiliar, numit astfel pentru binecuvântarea și iertarea primite de la Dumnezeu. Într-o mărturisire plină de sinceritate, Francisc nu evită să abordeze relația dintre milostivire, justiție, corupție . Creștinilor enumerați în rândurile celor „drepți“ le amintește: „Și Papa este un om care are nevoie de milostivirea lui Dumnezeu“.

Comments

comments