OMNIA csm husi tenis

„Prima întâlnire din istorie” de la Marea Schismă între un patriarh al Bisericii Ruse și capul Bisericii Catolice.

februarie 5th, 2016 | de Husi pe surse
„Prima întâlnire din istorie” de la Marea Schismă între un patriarh al Bisericii Ruse și capul Bisericii Catolice.
Extern

 

Papa Francisc urmează să îl întâlnească săptămâna viitoare pe Patriarhul Kiril, şeful Bisericii Ortodoxe ruse, într-o întâlnire istorică, în Cuba, anunţă Vaticanul, relatează BBC News în pagina electronică.

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

Biserica Ortodoxă rusă a anunţat că „persecutarea creştinilor” va fi tema centrală a întâlnirii. Papa Francisc va vizita Cuba în drum către Mexic. Este vorba despre prima întâlnire de acest fel de la Marea Schismă dintre bisericile oocidentală şi răsăriteană, în secolul al XI-lea.

Întâlnirea urmează să aibă loc în Aeroportul de la Havana, unde cei doi şefi de biserici vor semna o declaraţie comună. Patriarhul Kiril este aşteptat să sosească într-o vizită oficială în Cuba în momentul escalei lui Francisc la Havana.

Mitropolitul Hilarion, numărul doi în ierarhia Bisericii Ortodoxe Ruse, a confirmat vineri, la Moscova, întâlnirea patriarhului Kirill cu papa Francisc, la 12 februarie.

Întâlnirea va „marca o etapă importantă în relaţiile dintre cele două biserici”, afirmă acestea într-un comunicat comun.

Ele invită „toţi creştinii să se roage cu fervoare ca Dumnezeu să binecuvânteze această întâlnire, pentru ca să dea roade”.

De când este Papă, din 2013, Francisc a îndemnat la îmbunătăţirea relaţiilor dintre diferitele ramuri ale creştinismului.

Comments

comments