OMNIA csm husi tenis

Primarul comunei Vetrisoaia le dă burse copiilor din comună să meargă la facultate

martie 6th, 2018 | de Husi Pe Surse
Primarul comunei Vetrisoaia le dă burse copiilor din comună să meargă la facultate
Local

Un primar dintr-o comună din Vaslui a iniţiat un proiect prin care toţi studenţii din sat care obţin rezultate bune la învăţătură primesc o bursă de merit susţinută din fondurile publice ale comunei. În doi ani, valoarea burselor s-a dublat, iar edilul asigură elevii şi studenţii din sat că va continua proiectele în domeniul educaţiei.

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

Corneliu Stîngă (33 ani) se află la primul mandat de primar, fiind ales edil al comunei Vetrişoaia la alegerile din 2016 din partea PNL. Încă de la începutul mandatului, a promis consătenilor că nu va face parte din categoria celor care investesc în panseluţe şi borduri, educaţia copiilor din sat numărându-se printre priorităţile sale.

Pentru anul universitar în curs, primarul a decis dublarea valorii burselor. Astfel, fiecare student cu rezultate bune la învăţătură urmează să primească o bursă de 4.000 de lei (2.000 de lei pe semestru). Studenţii sunt aşteptaţi cu adeverinţele de la facultăţi, care să le ateste rezultatele la învăţătură din primul semestru, până pe 15 martie.

Proiecte privind susţinerea educaţiei îi vizează şi pe elevii de gimnaziu. Pentru a stimula competiţia în rândul elevilor din sat, primarul pregăteşte un concurs de matematică în care să fie antrenaţi elevi din mai multe comune, cei mai buni urmând a fi premiaţi din fondurile bugetului local.

Citeste mai mult: adev.ro/p4yz19

Comments

comments