OMNIA csm husi tenis

Procesiune catolică în Capitală, în Duminica Floriilor şi de Ziua Mondială a Tineretului

martie 20th, 2016 | de H PS
Procesiune catolică în Capitală, în Duminica Floriilor şi de Ziua Mondială a Tineretului
Cultural

Mii de credincioşi au participat, duminică, la procesiunea de Florii pe care Arhiepiscopia Romano-Catolică a organizat-o pe străzile Capitalei.

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

Procesiunea de Florii a fost prezidată de Arhiepiscopul Mitropolit Ioan ROBU, împreună cu mons. Cornel Damian, Episcop auxiliar de Bucureşti.

Potrivit unui comunicat al Arhiepiscopiei, procesiunea a început la ora 14.00, la Biserica Franceză ‘Sacre Coeur’ (str. Cpt. Demetriade nr. 3, lângă Statuia Aviatorilor), cu ceremonia binecuvântării ramurilor. Participanţii au pornit, apoi, pe traseul B-dul Aviatorilor, Piaţa Victoriei, Calea Victoriei, Str. G-ral Berthelot, până la Catedrala romano-catolică Sf. Iosif”.

La sfârşitul procesiunii, credincioşii au participat în Catedrala Sf. Iosif la celebrarea Liturghiei, prezidată de Arhiepiscopul Mitropolit Ioan ROBU.

În Duminica Floriilor, în Biserica Catolică se celebrează şi Ziua Mondială a Tineretului (ZMT), ajunsă în acest an la cea de a XXXI-a ediţie.

Cu această ocazie, „Papa Francisc le-a transmis tinerilor din lumea întreagă un mesaj cu tema: Fericiţi cei milostivi, pentru că ei vor afla milostivire’ (Mt 5,7). În acest an, Sărbătoarea Floriilor şi Ziua Mondială a Tineretului au o semnificaţie deosebită, desfăşurându-se în cadrul Anului Sfânt al Milostivirii (8 decembrie 2015 — 20 noiembrie 2016). În mesajul său adresat tinerilor, Suveranul Pontif aminteşte că nu este prima oară când ZMT are loc în timpul unui an sfânt: ‘De fapt, în timpul Anului Sfânt al Răscumpărării (1983/1984), Sfântul Ioan Paul al II-lea a convocat pentru prima dată pe tinerii din toată lumea pentru Duminica Floriilor. Apoi, a fost în timpul Marelui Jubileu din 2000 când peste două milioane de tineri din circa 165 de ţări s-au reunit la Roma pentru a XV-a Zi Mondială a Tineretului„, a transmis într-un comunicat de presă Arhiepiscopia.

Aşa cum s-a întâmplat în aceste două cazuri precedente, sunt sigur că Jubileul Tinerilor la Cracovia va fi unul dintre momentele forte ale acestui An Sfânt!’ Papa Francisc îi îndeamnă apoi pe tineri: ‘Lăsaţi-vă atinşi de milostivirea sa fără limite pentru a deveni la rândul vostru apostoli ai milostivirii prin fapte, cuvinte şi rugăciune, în lumea noastră rănită de egoism, de ură şi de atâta disperare. Duceţi flacăra iubirii milostive a lui Cristos — despre care a vorbit sfântul Ioan Paul al II-lea — în locurile vieţii voastre zilnice şi până la marginile pământului‘” se mai preciza în comunicat.

Comments

comments