OMNIA csm husi tenis

Programul artistic si cultural „Dor de Eminescu” la Gradinita cu program prelungit nr.10 | GALERIE FOTO

ianuarie 15th, 2016 | de Husi pe surse
Programul artistic si cultural „Dor de Eminescu” la Gradinita cu program prelungit nr.10 | GALERIE FOTO
Cultural

Eminescu este la fel de important pentru noi cum sunt: munţii, Dunărea, ori Marea Neagră.„Dunăre de nu aveam, Jiul Dunăre făceam”, ne spune poetul V. Carianopol. Eminescu de nu aveam, munţii noi îi dărâmam şi-un Eminescu făceam.

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

Ziua de 15 ianuarie, aleasă ca Zi a Culturii Naționale, reprezintă data nașterii poetului național al românilor, Mihai Eminescu (1850-1889).

Astazi se implinesc 166 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu ,prilej cu care colectivul GRADINITEI CU PROGRAM PRELUNGIT NR.10 HUSI impreuna cu copii de la cele 5 grupe au tinut sa aduca in atentie cateva dintre poeziile sale atat prin recitari cat si prin transpunerea acestora in arta(picture si dans). In acest sens a fost organizata in holul gradinitei si o expozitie cu lucrarile realizate.

“Activitatea intitulata “Dor de Eminescu “ in colaborare cu Biblioteca “Mihail Ralea”face parte din activitatile educative desfasurate de unitatea noastra . Activitatea a fost initiata de doamnele educatoare Turbatu Nina si Calancea Alina iar pentru realizarea ei si-au adus aportul doamnele educatoare din unitate: Braniste Mihaela,Coman Monica, Tabara Maricica, Butnaru Cristina, Stoian Mihaela, Botu Tatiana, Negru Lenuta, Rosu Natalia, Nastase Liliana si Turbatu Dana-profesor la Scoala Gimnaziala” Mihail Sadoveanu “

Copiii au vizionat PPT-uri realizate pe aceasta tema :Aspecte semnificative din viata marelui poet” si “Suflet de crin”, au recitat poezii ,au transpus in pictura opera marelui poet si au dansat. Programul dedicate zilei de 15 ianuarie va continua si in partea de dupa amiaza cu vizionarea filmului “Fat-Frumos din lacrima”.

Multumim pentru prezenta si colaborare doamnei director Alina Tudose precum si doamnelor bibliotecare Bejan Irina si Pricop Alina” a precizat Alina Calancea ,directorul Gradinitei cu PP nr.10 Husi.

GALERIE FOTO:

Comments

comments