OMNIA csm husi tenis

PS Ignatie a sfinţit sediul Viacons Rutier

iulie 14th, 2019 | de husipesurse
PS Ignatie a sfinţit sediul Viacons Rutier
Local

Sâmbătă, 13 iulie 2019, Preasfinţitul Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, a oficiat slujba de sfinţire a sediului firmei Viacons Rutier din municipiul Huşi, în prezenţa participanţilor la Simpozionul „Dezvoltarea infrastructurii rutiere pe plan naţional şi local”, organizat de domnul manager general inginer Ioan Ciomaga.

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

La finalul slujbei, Ierarhul Huşilor a apreciat activitatea domnului Ioan Ciomaga, evidenţiind modul în care a reuşit să conjuge calitatea de antrprenor cu cea de filantrop:

„Aş vrea să scot în evidenţă o calitate a dumnealui: este şi un foarte mare filantrop. Numim pe cineva filantrop în momentul în care, dezinteresat, cu deplină dragoste, cu deplină dăruire şi altruism, se pune în slujba semenilor. Eu aşa l-am cunoscut, ca un bun filantrop. Un antreprenor are nevoie de această etică a hărniciei, dar filantropul mai are nevoie de ceva, de foarte multă discreţie. Acest lucru l-am descoperit la domnul Ioan Ciomaga, dacă ajută pe cineva, o face cu foarte multă discreţie şi fără să aştepte niciun fel de recompensă. Noi suntem datori să mulţumim celor care ne sunt binefăcători, însă cei care fac binele nu trebuie să cerşească recunoştinţa.

Mă bucur că este alături de proiectele sociale ale Episcopiei şi îi mulţumesc foarte mult că, pe lângă implicarea în viaţa acestui judeţ, există şi latura aceasta morală, de filantrop, un om de bine pentru toţi cei care au nevoie.”

Totodată, Părintele Episcop Ignatie  a amintit că  domnul Ioan Cimaga este şi membru al Adunării Eparhiale a Episcopiei Huşilor, oferindu-i, în dar, o cruce, ca semn ce simbolizează atât dragostea, cât şi jertfa:

„Nu este foarte simplu să lucrezi cu oamenii. Câteodată interacţiunea, colaborarea cu oamenii se poate transforma într-o cruce, este nevoie să te mai smereşti, să mai renunţi la ideile tale, la părerile tale, ca lucrurile să meargă foarte bine. Crucea este şi simbolul dragostei, nu numai al jertfei. Avem nevoie, în această lume, de foarte multă dragoste. Din nefericire, asistăm la o formă de dezbinare a societăţii. Credinţa în cruce, credinţa în Hristos, credinţa în dragostea pe care El ne-a împărtăşit-o fiecăruia, poate să ne mai ţină legaţi unii de alţii.”

La rândul său, domnul inginer Ioan Ciomaga a mulţumit Părintelui Episcop Ignatie, subliniind importanţa acestui eveniment organizat la împlinirea a 18 ani de activitate: „Împlinirea este cununa a ceea ce înfăptuim. Dacă pui suflet în ceea ce faci şi mai sporeşti cu o lacrimă de credinţă, satisfacţia este pe măsura dragostei, a bunei rânduieli şi a chiverniselii. (…) Trăiesc un vis împlinit, sfinţirea sediului şi a tot ce avem aici, precum şi sfinţirea muncii noastre, a efortului colectivului nostru!”

Răspunsurile liturgice au fost date de o parte a membrilor coralei Catedralei Mitropolitane Româneşti din Paris, din care face parte şi doamna Adina Ralea, fiica inginerului Ioan Ciomaga.

IMG-20190713-WA0034 IMG-20190713-WA0035 IMG-20190713-WA0037 site 3_0

Comments

comments