OMNIA csm husi tenis

PSD forteaza dublarea alocatiilor ! „Avem cea mai mica alocatie pentru copii din Europa”

august 21st, 2020 | de Husi Pe Surse
PSD forteaza dublarea alocatiilor ! „Avem cea mai mica alocatie pentru copii din Europa”
Lifestyle

PSD forțează dublarea alocațiilor în ciuda precizărilor guvernului prin lipsa de bani la buget pentru un asemenea efort. Comisia pentru Muncă a Camerei Deputaților, unde PSD este majoritar, a emis marți un raport negativ prin ordonanța de urgență a guvernului care prevedea creșterea graduală a alocațiilor.

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

Ordonanța a fost deja respinsă în Senat, iar votul decisiv se va da acum în plenul Camerei Deputaților.

OUG pentru dublarea etapizată a alocaţiilor pentru copii a fost adoptată în ședința de Guvern din 29 iulie. Ea prevede că prima majorare, de 20%, va fi făcută în septembrie, în alocație aferentă pentru luna august.

PSD forțează dublarea alocațiilor. OUG privind majorarea etapizată, respinsă în Senat

Astfel, copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani vor primi 185 de lei, iar cei de până la 2 ani sau cei de până la 18 ani, dacă au dizabilităţi, vor primi 369 de lei. Alte patru creşteri, cu câte 20 la sută, sunt prevăzute în 2021 şi 2022.

„În ședința de guvern de astăzi, în primă lectură, am propus proiectul de Ordonanţă pentru modificarea şi completarea articolului 3 din Legea 61/1993 privind alocaţiile de stat pentru copii, prin această propunere Guvernul practic dublând alocaţiile după un calendar care are anumite etape. Prima mărire va fi în septembrie (de 20% – n. r.), aferentă lunii august. Practic, cei care vor urmări încasarea acestei alocaţii pentru luna august vor vedea în septembrie, după caz. Dacă au optat pentru a le primi pe card, vor primi imediat după 8 septembrie, iar dacă le primesc în numerar, după a doua jumătate a lunii, conform calendarului obişnuit al încasării alocaţiilor, urmând să găsească o creştere care atinge 185 de lei pentru copii între 2 şi 18 ani, respectiv 369 de lei pentru copii între 0 şi 2 ani şi copii cu dizabilităţi între zero şi 18 ani„, a explicat Violeta Alexandru, la finalul şedinţei de Guvern din 29 iulie.

În replică, preşedintele Camerei Deputaţilor şi liderul interimar al PSD Marcel Ciolacu a declarat că ordonanţa de urgenţă care prevede o creştere etapizată a alocaţiilor pentru copii înseamnă de fapt o tăiere cu 80% a alocaţiilor şi nu o majorare a acestor cu 20%. Liderul interimar al PSD a precizat că partidul pe care îl conduce vrea să respecte legile ţării, iar alocaţiile să fie dublate, aşa cum era prevăzut iniţial în lege.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, pe 14 ianuarie 2020, o lege inițiată și adoptată de PSD ce prevedea dublarea alocaţiei de stat pentru copii, sumă care ajunge la 300 de lei, respectiv 600 de lei pentru copiii cu handicap, ulterior, termenul de intrare în vigoare fiind modificat de Guvern prin OUG pentru 1 august.

” Avem cea mai mica alocatie pentru copii din Europa . Nu sunt „pomeni” ,cum spunea un coleg liberal , sunt drepturile copiilor nostri care nu trebuiesc negociate. Presedintele trebuie sa promulge cat mai repede dublarea alocatiilor asa cum este prevazut in lege.”

Comments

comments