OMNIA csm husi tenis

PSD  interzice timp de doi ani orice vânzare de acțiuni sau privatizare totală a firmelor de stat !!!

iulie 15th, 2020 | de Husi Pe Surse
PSD  interzice timp de doi ani orice vânzare de acțiuni sau privatizare totală a firmelor de stat !!!
Local

PSD  interzice timp de doi ani orice vânzare de acțiuni sau privatizare totală a firmelor de stat !

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

Camera Deputaților a votat un proiect de lege inițiat de Șerban Nicolae, Titus Corlățean și alți 12 parlamentari PSD care interzice timp de doi ani orice vânzare de acțiuni sau privatizare totală a firmelor de stat și blochează și eventualele negocieri începute deja. Proiectul a trecut cu 199 de voturi pentru, 89 împotrivă și 3 abțineri. Vicepreședintele PNL, Florin Roman, a anunțat că liberalii vor ataca legea la CCR.

Proiectul a fost votat deja de Senat în 19 mai și acum a trecut și de Camera Deputaților, mergând la promulgare la președintele Klaus Iohannis.

Dacă va fi promulgat, proiectul va face imposibilă atragerea de capital privat la companiile de stat.

Parlamentarii PSD care au depus proiectului își justifică inițiativa legislativă printr-o presupusă nevoie de protejare a intereselor naționale în economie. Inițiatorii nu explică însă de ce privatizarea unor companii care înregistrează anual pierderi sau profituri foarte mici în comparație cu cifra de afaceri sau cota de piață ar însemna o afectarea a intereselor naționale.

Ce scriu inițiatorii în expunerea de motive: Pentru protejarea intereselor naționale în economie, se impune interdicția de a înstrăina orice participație a statului român astfel cum este deținută în prezent. În mod evident, efectele negative în plan economic determinate de starea de urgență și de criza Covid-19 se vor prelungi pe o perioadă mai lungă decât cea raportată strict la durata stării de urgență. De aceea, este necesara ca măsura interdicției să opereze pentru o perioadă mai lungă de timp.

CCR a decis că legea care blochează vânzarea acțiunilor pe care statul le deține la diverse companii este constituțională În dată de 14 iulie, plenul Curții Constituționale a României a luat în dezbatere obiecția de neconstituționalitate formulată de deputații aparținând grupului parlamentar al Partidului Național Liberal cu privire la dispoziţiile Legii privind unele măsuri pentru protejarea intereselor naționale în activitatea economică, informează instituția prin intermediul unui comunicat publicat pe site-ul oficial.

Sursa: g4media.ro
În urmă deliberărilor, Curtea Constituțională, cu majoritate de voturi, a respins, că neîntemeiată, obiecţia de neconstituționalitate şi a constatat că dispoziţiile Legii privind unele măsuri pentru protejarea intereselor naționale în activitatea economică sunt constituţionale în raport cu criticile formulate. Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică Preşedintelui României. Această lege a fost adoptată de Camera Deputaților în dată de 10.06.2020 și prevede instituirea unui moratoriu pentru o perioada de doi ani cu privire la înstrăinarea de ctre stat a participațiilor pe care le deține la companiile şi societăţile naţionale, la bănci, precum şi la orice altă societate la care statul are calitatea de acţionar, indiferent de cota de participaţie deţinută.

Sursa: economica.net

Comments

comments