OMNIA csm husi tenis

Hușenii sprijină tradițiile strămoșești, participând la o frumoasă șezătoare populară în Lunca Banului

martie 9th, 2016 | de Husi pe surse
Hușenii sprijină tradițiile strămoșești, participând la o frumoasă șezătoare populară în Lunca Banului
Cultural

Primăvara începe cu şezătoare și dansuri populare, la Școala Primară-Broscoşeşti, comuna Lunca Banului, județul Vaslui.

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

Imbrăcați în straie de sărbătoare, elevii de la dansuri populare ” Mlădițele Prutului ”, s-au strâns sâmbătă, 5 martie 2016, în incinta Muzeului ”La casa bunicii” și au reînviat o șezătoare, adunare considerată traditională.

Pentru eveniment tinerii au ales să pună în scenă o șezătoare populară, „Pe-un picior de plai,pe-o gură de rai”, mesajul fiind acela ca datoria noastră este de a păstra și de a arăta atât semenilor noștri din acest spațiu, cât și altora, frumusețile fizice și morale ale țării.

Tradițiile românești constituie una dintre valorile inegalabile și incontestabile ale poporului nostru și nu trebuie să lăsăm timpul și evenimentele lumii moderne să ne facă să le uităm. În condițiile în care interesul tinerilor pentru obiceiurile românești este din ce în ce mai scăzut, iar adunările specifice culturii tradiționale au decăzut în favoarea metodelor de socializare moderne, dascălii satului: inv. Dărăbana Elisabeta, inv.Negru Mihaela și prof.Hondru-Coșug Janeta, au readus la viață sezătorile de altădată. Ca la orice sezătoare, așa cum trebuie, elevii au cântat, au lucrat și au dansat.

Deloc de neglijat a fost prestația artistică a tuturor elevilor participanți și în mod deosebit a elevei Alexandra Condreai, a elevului Emanuel Lungu și a formației de dansuri populare “Mladitile Prutului”-instructor dl.Valeriu Romascu.

Interesul publicului pentru o astfel de activitate a atins cote maxime, printre invitați fiind și reprezentant ii instituții publice județene și locale: doamna prof.dr, Maria –Ramona Mocanu -director Muzeul Județean Vaslui, domnul Cornel Oanea-primarul comunei Lunca Banului, doamnă director a Școlii Gimnaziale nr 1,Lunca Banului,prof. Liliana-Gabriela Pricop ,viceprimarul orașului Huși- dl.Aurel Căciulă.

Activitatea s-a susținut prin mărinimia sponsorilor hușeni : Club Rotary, Huși, doamna econom. Tofan Tatiana, S.C Farm Nova S.R.L,S.C Agrotur S.R.L-administrator S.C.Miluca SRL, Marcel Tofan ,S.C. Agrovet S.R.L.

Tinerii nu s-au lăsat intimidați și plini de entuziasm, au reanviat atmosferă din vatra satului.
MUNCA UNUI OM SE POATE PLĂȚI .CARACTERUL,CULTURĂ LUI,NICI GAND”-M.EMINESCU.

Comments

comments