OMNIA

Rețeta zilei: Pește pane

decembrie 28th, 2016 | de husipesurse
Rețeta zilei: Pește pane
Culinar

Ingrediente Peste pane
3 buc file de peste , 2 oua, faina, pesmet, ulei pentru prajit, sare si piper dupa gust.

Preparare Peste pane
– File-urile de peste se portioneaza in bucati potrivite, se presara cu sare apoi se tin la rece cca 30 min.
– Ouale se bat cu sare si piper dupa gust , intr-o farfurie se pune pesmet, in alta farfurie se pune faina.
– Bucatile de peste se trec prin faina, prin ou batut apoi prin pesmet.
– Se pun intr-o tigaie cu ulei incins si se prajesc bine pe ambele parti. Se scot pe o farfurie tapetata cu servet absorbant pentru a indeparta surplusul de grasime.
-Se servesc calde cu lamaie alaturi de garnitura.

peste-pane peste-pane-1

Sursa: bucataria-romaneasca.ro

RETETA SURPRIZA:  File de somon la tigaie, cu sos Bearnaise

File de somon

Ingrediente pentru 4 persoane:

  • 4 felii de file de somon, avand cate 160-180 g fiecare bucata
  • 12-16 fire de sparanghel curatate de coaja fibroasa
  • O picatura de ulei de floarea soarelui
  • 150 g unt cu 82% grasime
  • 3 galbenusuri de ou
  • 1 ceapa salota sau ½ de ceapa mica tocata marunt
  • 6-7 fire de tarhon verde, tocate
  • 1 lingurita de patrunjel verde tocat
  • frac12; pahar de vin alb sec
  • 1 lingura de otet de vin alb • Sare si piper, dupa gust

Citeste reteta completa de SOMON LA TIGAIE CU SOS BEARNAISE

 

Comments

comments