OMNIA csm husi tenis

S-a stins din viață Academicianul Constantin Toma

septembrie 10th, 2020 | de Husi Pe Surse
S-a stins din viață Academicianul Constantin Toma
Local

Drum lin, Domnule Academician Constantin Toma.
S-a stins din viață Academicianul Constantin Toma, născut în satul Gugești, absolvent al Liceului de băieți „Cuza Vodă” din Huși, cel care și-a iubit ca nimeni altul locurile natale, instituțiile de învățământ frecventate și Profesorii care l-au învățat carte. A participat la toate activitățile culturale pe care le-am organizat la Huși și la care a fost invitat. Nu a ratat niciun prilej pentru omagierea Liceului/Colegiului „Cuza Vodă” și a profesorilor săi. Știința și cultura românească rămân mai sărace prin stingerea Academicianului Constantin Toma. Nu a fost avid după bogăție materială, ci numai după cea spirituală, într-o lume atât de lacomă și nebună, pentru care și-a câștigat respectul comunității științifice. Rămâne în urmă o bogată operă care îi asigură veșnicia în Patrimoniul științific și cultural românesc. Dumnezeu să vă odihnească în pace, Domnule Academician!
În amintirea sa am ales un citat dintr-un articol publicat în revista „Zorile” (editată de Colegiul Național „Cuza Vodă” din Huși) și un colaj de fotografii de la activitățile culturale organizate la Huși.
La venerabila vârstă pe care o împlinește Liceul „CuzaVodă“ din Huși, instituție ce ne-a deschis largi perspective spre cunoaștere și viață, se cuvine a ne-ntoarce cu recunoștință spre cei ce ne-au fost dascăli și inegalabili povățuitori. Este o sincronie perfectă: sărbătorirea centenarului Marii Uniri, o dată cu marcarea primului centenaral liceului pe care l-am urmat, prilej de rememorare a anilor de școală, dar și de exprimarea unui binemeritat omagiu celor ce ne-au instruit într-o perioadă de mari schimbări în societatea românească, cu necazurile și bucuriile inerente.
(Academician Constantin Toma)

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

Comments

comments