OMNIA

Salariul minim s-a majorat – o promisiune dusa la capat ! Vezi AVANTAJELE acestei masuri !

ianuarie 19th, 2018 | de Husi Pe Surse
Salariul minim s-a majorat – o promisiune dusa la capat ! Vezi AVANTAJELE acestei masuri !
Local

HUSIPESURSE : Domnule deputat Caciula , considerati marirea salariului minim ca fiind o masura benefica pentru vasluieni ?

 DEPUTAT  A. CACIULA : “ Sunt unul dintre marii sustinatori ai acestui proiect si trebuie sa recunosc ca am si o satisfactie vazand deja introducerea in 2018 a noului salariu minim majorat.

 Consider o masura benefica , mai ales cand vorbim de zona Vasluiului , deaorece va creste puterea de consum , fiindca se va mari salariul net si vor creste si contributiile fiecaruia la bugetul de stat , astfel incat , cu totii vom vom beneficia de o crestere si la nivelul pensiilor si serviciilor medicale.”

aurel-caciula

2018 a adus o creștere a salariului minim brut de 450 de lei. Măsura creșterii minimului brut e însoțită de mutarea unor costuri salariale în sarcina exclusivă a angajatului, majorarea acesta însemnă neapărat mai mulți bani în buzunar. Creșterea salariului minim atrage, de pildă, creșterea sumelor ce trebuie plătite de cei care nu sunt asigurați la sănătate, dar care vor să beneficieze de serviciile medicale ale statului.

Cum cresc veniturile celor cu minimul pe economie

Începând cu prima zi a anului 2018, salariul minim brut pe economie a ajuns de la 1.450 de lei la 1.900 de lei, conform Hotărârii Guvernului nr. nr. 846/2017 pentru stabilirea salariului minim brut pe țară garantat în plată.

Creșterea salariului minim nu antrenează însă neapărat ocreștere similară a salariului net. De ce? Pentru că majorarea minimului brut e însoțită de o schimbare drastică în calculul și aplicarea contribuțiilor sociale. Mai clar, o parte din majorarea brutului e „înghițită” de trecerea contribuțiilor la pensii și la sănătate în totalitate în sarcina salariaților. În trecut, ele erau suportate de angajator și salariat împreună.

Într-o analiză pe care redacția noastră a prezentat-o recent, s-a subliniat următorul lucru: cei care au salariul brut de 1.900 de lei vor simți în buzunare o creștere de doar 98 de lei. Dacă angajatorii nu aliniază salariile care acum sunt sub 1.900 de lei, având în vedere mutarea contribuțiilor în sarcina exclusivă a salariatului, angajații au foarte mult de pierdut, după cum arătam în respectiva analiză.

De fapt, în unele situații, deși dacă salariul brut creșteangajații primesc chiar mai puțini bani. Spre exemplu, salariile brute cuprinse între 1.450 de lei și 1.899 de lei trebuie mărite la 1.900 de lei, însă acest lucru nu garantează păstrarea aceluiași salariu net avut înainte. Iar motivul este, desigur, mutarea respectivelor contribuții în totalitate în sarcina salariatului.

Mai mulți bani în buzunarele zilierilor

Tariful orar al zilierilor se calculează în funcție de salariul minim brut pe economie, iar majorarea anunțată a salariului minim duce automat și la creșterea remunerației pe ora de lucru a zilierilor.

Potrivit Legii nr. 52/2011, chiar dacă remunerația unui zilier se stabilește prin negociere directă între părți, actul normativ impune o limită minimă, prin raportare la salariul minim și pe care beneficiarul trebuie să o respecte.

Concret, tariful orar al unui zilier nu poate să fie mai mic de aproximativ 11,40 de lei anul acesta (pentru o medie de 166,66 de ore/lună).

Conform prevederilor din Legea nr. 52/2011, plata se poate face „la sfârşitul fiecărei zile de lucru sau la sfârşitul săptămânii, înainte de semnarea în Registru de către zilier şi beneficiar”.

AICI POTI CALCULA SALARIUL PE 2018

 

http://www.calculatorsalariu.ro/?action=calcs2&suma=1900&simulare-salariu-2018

Comments

comments