OMNIA csm husi tenis

Scandalul E Coli. Autorităţile italiene recunosc că au emis o alertă greşită

martie 22nd, 2016 | de H PS
Scandalul E Coli. Autorităţile italiene recunosc că au emis o alertă greşită
Sanatate

Autorităţile din Italia au recunoscut că au făcut o eroare în momentul în care au menţionat că un sortiment din brânza de oaie de la Brădet l-a îmbolnăvit pe bebeluşul de 14 luni din Florenţa. Mai exact, ei au precizat că îmbolnăvirea cu E. Coli a fost provocată de brânza de oaie când, de fapt, era de vacă.

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

In urma unei erori, autorităţile italiene au anunţat, după îmbolnăvirea bebeluşului de 14 luni din Florenţa, că un sortiment de brânză de oaie produs de SC Brădet SA a dus a provocat această situaţie. La trei zile după această alertă, emisă în toată Europa, italienii admit să au făcut o greşeală şi că brânza contaminată era, de fapt, de vacă.

Produsul care ar fi provocat îmbolnăvirea copilului ar fi fost cumpărat de la unul dintre magazinele care vând produse românești în regiunea Toscana.

Cel mai probabil, produsul ar fi fost cumpărat înainte de 9 martie, când firma respectivă, așa cum au precizat autoritățile sanitare italiene, a retras propriile produse, ca măsură de precauție. În data de 5 martie, Brădet a anunțat retragerea voluntară a tuturor produselor fabricate în februarie, iar în 6 martie a furnizat ANSVSA listele de distribuție, ale clienților din România, unde se găseau 20.364 kilograme, toată cantitatea fiind retrasă și distrusă, și din statele membre: Spania: 10.385 kg, Germania 1.410 kg, Belgia 1.108 și Italia 6.517 kg.

Sursa – Stiripesurse

Comments

comments