OMNIA csm husi tenis

Școala de Vară ”Oportunități creative de petrecere a timpului liber pentru copii si tineri”- proiect marca Solidar

august 10th, 2018 | de husipesurse
Școala de Vară ”Oportunități creative de petrecere a timpului liber pentru copii si tineri”- proiect marca Solidar
Local

Fundația Star of Hope Romania în colaborare cu Episcopia Hușilor, Asociația Tinerilor Ortodocși Huși, Primăria Huși și Școala Gimnazială Anastasie Panu Huși au organizat în perioada 31.07-3.08.2018, o activitate unică pentru comunitatea din Huși, o activitate dedicată copiilor și modului în care aceștia își pot petrece timpul liber. Școala de Vară ”Oportunități creative de petrecere a timpului liber pentru copii si tineri”, s-a încheiat festiv, vineri, 3 august 2018 cu participarea unor reprezentanți ai autorităților locale, ai Protoieriei Huși, părinți și voluntari.

În aceste 5 zile, 30 de copii din comunitatea Huși au participat la activități educative, au pictat și au modelat obiecte cu tema centenarului, au participat la concursuri, au fost în vizită la muzeul Episcopiei.Tema abordată în cadrul Școlii de Vară a fost cea a centenarului marii uniri. Picturile realizate de copii au vizat această temă și au fost minuțios pregătite pentru expoziția din ultima zi a Școlii de Vară.

Copiii au fost extrem de încântați în aceste 5 zile. Au învățat ce înseamnă să fii competitiv, au primit îndrumări valoroase pentru viitor și au învătat să fie demni și corecți în tot ceea ce fac. Toate aceste activități ale copiilor s-a desfășurat sub supravegherea și implicarea Părintelui Prof. Coman Marian, coordonator al Asociației Tinerilor Ortodocși din Huși. Părintele Coman Marian împreună cu 10 voluntari din cadrul Asociației Tinerilor Ortodocși, reprezentanți ai Fundației Star of Hope Romania și ai Primăriei Huși, au făcut posibile aceste zile minunate pentru copii. Voluntarii și-au dedicat cu multă pasiune și interes din timpul lor pentru a fi alături de cei 30 de copii.

”A fost o experiență unică, m-am implicat cu drag în toate activitățile organizate. Mă bucur și trăiesc și eu o dată cu copiii bucuria și emoția lor.” A declarat Croitoru Mihăiță Gabriel, voluntar Huși

În ultima zi a Școlii de Vară, copiii au fost premiați în funcție de rezultatele obținute la concursurile și jocurile organizate pe parcursul celor 5 zile de activitate. Cu sprijinul și implicarea unor oameni cu inimă mare copiilor le-au fost oferite diplome, sacoșe cu dulciuri și mult așteptatul tort festiv. Copiii, părinții, toți cei implicați în această activitate își doresc cu mult interes ca Școala de Vară să devină tradiție pentru comunitatea din Huși și să fie organizată la o scală mult mai amplă.

Școala de vară este o acțiune a Rețelei Parteneriale Comunitare din cadrul proiectului Servicii Integrate pentru o Comunitate Incluzivă în Huși, POCU 20/4/2/102220. Obiectivul general al proiectului este de a crește gradul de incluziune socială și de a combate sărăcia și discriminarea într-una din comunităţile marginalizate din orașul Huși, județul Vaslui, prin oferirea de servicii integrate pentru 560 de persoane aparținând grupului țintă. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, și se derulează pe o perioadă de 36 de luni având o valoare totală de 13.198.263,72 lei.

Lider de proiect: Fundația Star of Hope Romania

Parteneri: SC Dal Consulting SRL Iași, Centrul Diecezan Caritas Iași, Primăria Municipiului Huși și Școala Gimnazială “Anastasie Panu” din Huși.

În cadrul proiectului a fost înființată Rețeaua Partenerială Comunitară care își propune să identifice probleme la nivelul orașului Huși și să propună soluții inovative care să fie implementate prin resursele comunității. Prima problemă idenitificată a vizat puține oportunități de petrecere creativă a timpului liber pentru copii și tineri. Soluția propusă a avut în vedere organizarea unei școli de vară pentru copii.

Comments

comments