OMNIA csm husi tenis

SEDINTA APRINSA LA HUSI IN CONSILIUL LOCAL , PE TEMA NOILOR CONTRACTE ALE CHIRIASILOR DIN BLOCURILE ANL

iulie 20th, 2015 | de Husi Pe Surse
SEDINTA APRINSA LA HUSI IN CONSILIUL LOCAL , PE TEMA NOILOR CONTRACTE ALE CHIRIASILOR DIN BLOCURILE ANL
Politic

În şedinţa extraordinară de vineri, consilierii locali huşeni nu s-au putut pune de acord în legătură cu data de la care să se încheie noile contracte ale chiriaşilor din blocurile ANL..

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

Discuţii în contradictoriu, tonuri ridicate, acuze de o parte şi de alta a baricadei. Aşa poate fi rezumată şedinţa extraordinară de Consiliu Local (CL) de vineri, de la Huşi, care a avut pe ordinea de zi un singur proiect: prelungirea contractelor de închiriere a locuinţelor ANL.

Subiectele au fost puse pe tapet de consilierul PNL, Liviu Iacob, care a spus că vinovaţi pentru neîncasarea chiriei locatarilor ANL, începând cu luna mai, sunt funcţionarii din primărie: “Au fost huşeni în audienţă la mine şi mi-au spus că nu se încasează chiriile din luna mai încoace. Am fost şi eu să plătesc şi funcţionarul din primărie mi-a spus că nu se poate. Contractul era şi este valabil şi astăzi! Am vorbit cu doamna contabil şef şi mi-a spus că nu are titlu executoriu pentru a încasa sumele, ceea ce este fals.

După replici scurte între Ioan Ciupilan şi Liviu Iacob, în care s-au acuzat reciproc de minciună, cei prezenţi au încercat să calmeze spiritele.
Consilierul PNL Cătălin Țocu a fost printre primii care a încercat să găsească o cale de mijloc: “Nu suntem aici să ne certăm, ci să rezolvăm o problemă. Cel mai bine ar fi să amânăm discuţia pentru şedinţa ordinară din această lună. Să fie prezenţi toţi factorii de decizie şi să găsim soluţia cea mai bună ca să rezolvăm problema, să nu facem la repezeală”.
Părerea sa a fost susţinută şi de consilierul liberal Nicoleta Rotariu: “Haideţi să găsim o soluţie ca oamenii să nu plătească penalităţi”.
Apel la calm a făcut şi viceprimarul Aurel Căciulă: “Doamna juristă a spus că acel contract trebuie să aibă continuitate, de asta s-a mers pe prelungirea contractului cu data de 23 mai. Dar, dacă este legal cu 1 august, vom face aşa. Trebuie să vedem exact cum este corect să se facă prelungirea acestor contracte”.

După o oră de discuţii în contradictoriu, s-a hotărât amânarea luării unei decizii, pentru şedinţa ordinară de CL din această lună. Tot pentru şedinţa viitoare a rămas în dezbatere şi discutarea unui amendament în vederea scutirii de penalităţi a chiriaşilor care, din data de 23 mai şi până la data încheierii actului adiţional, au venit la primărie să achite chiriile. De asemenea, suspendată a rămas şi alocarea banilor pentru documentaţiile cadastrale necesare vânzării apartamentelor ANL.

Sursa obiectivvaslui.roaurel-caciula iacob-david-ciurariu-bouros-dumitrulupu-conferinta-PNL6886-300x270jan-ciupilan-primar-husi66

Comments

comments