OMNIA csm husi tenis

”Servicii Integrate pentru o Comunitate Incluzivă în Huși” – Posibilități de formare profesională gratuită

noiembrie 5th, 2018 | de husipesurse
”Servicii Integrate pentru o Comunitate Incluzivă în Huși” – Posibilități de formare profesională gratuită
Local

Fundația Star of Hope Romania în parteneriat cu SC Dal Consulting SRL Iași, Centrul Diecezan Caritas Iași, Primăria Municipiului Huși și Școala Gimnazială “Anastasie Panu” din Huși, implementează începând cu luna septembrie 2017 proiectul ”Servicii Integrate pentru o Comunitate Incluzivă în Huși”, POCU/20/4/2/102220.
Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, și se derulează pe o perioadă de 36 de luni având o valoare totală de 13.198.263,72 lei.
Obiectivul general al proiectului este de a crește gradul de incluziune socială și de a combate sărăcia și discriminarea într-una din comunităţile marginalizate din orașul Huși, județul Vaslui, prin oferirea de servicii integrate pentru 560 de persoane aparținând grupului țintă.
Grupul țință al proiectului este format din 560 de persoane din comunitatea marginalizată din orașul Huși, (aflată în risc de sărăcie și excluziune socială), care vor beneficia de servicii integrate. Rezultatele proiectului vor fi următoarele:
110 copii (elevi) vor beneficia de servicii educaționale, din care 60 de elevi vor beneficia pe o perioada de 31 de luni de: hrană caldă, transport, rechizite şi sprijin la teme, iar 50 dintre ei vor beneficia și de servicii de logopedie. Elevii care vor participa la activitățile proiectului vor primi subvenții în valoare de 1800 lei/ an și vor avea oportunitatea de a participa la 10 concursuri cu premii în valoare de 500 lei.
286 de persoane vor beneficia de servicii de ocupare a forței de munca, astfel:
oconsiliere și orientare profesională (286 persoane);
ose vor aloca 77 de subvenții in valoare de 900 de lei/ lună pentru angajatorii care vor încadra în muncă persoane aparținând grupului țintă (77 persoane angajate);
ose vor aloca 20 de subvenții în valoare de 1100 lei/ lună pentru angajatorii care vor desfăsura programe de ucenicie la locul de muncă (20 de ucenici);
o286 de persoane calificate, în 15 domenii diferite de calificare. Se vor aloca subvenții în valoare de 5 lei/ oră, se vor organiza cate 2 concursuri cu premii per curs, în valoare de 3000 de lei și 2500 de lei;
o60 de persoane vor participa la cursuri de formare competențe antreprenoriale și vor primi subventii de 5 lei/ ora, iar 9 dintre ei vor primi micro-granturi în valoare de 25.000 de euro pentru înființarea unei afaceri.
430 de persoane vor beneficia de servicii medicale – consultații oftalmlogice;
100 de persoane vor fi sprijinite prin îmbunătățirea condițiilor de locuit;
64 de persoane vor beneficia de asistența juridică pentru reglementarea actelor.
80 de vârstnici vor beneficia de îngrijire la domiciliu.
În perioada 1 octombrie-30 noiembrie 2018, personalul Centrului Diecezan Caritas Iasi selecteaza persoane în vederea participării la următoarele cursuri de formare profesională: Cusător piese din înlocuitor ( nivelul 2 de calificare – 360 de ore), Confecționer/asamblor articole din textile( nivelul 2 de calificare – 360 de ore), Cofetar-patiser (nivelul 3 de calificare – 720 de ore), Brutar-patiser-preparator produse fainoase (nivelul 3 de calificare – 720 de ore).
Persoanele care doresc să se înscrie la cursurile defășurate în cadrul proiectului trebuie să îndeplinească următoarele criterii de eligibilitate:
Criteriul nr. 1 – au domiciliul/locuiesc în comunitatea marginalizată (Str.Al.Ghițescu, Str.Barbu Lăutaru, Str.Episcopiei, Str. Șara, Str.Cotroceni, Str. Dumitru Hodea, Str. 1 Decembrie: Nr.47-Bloc Recon, Nr.45-Bloc 9 ( Sc A,B,C), Nr.37-bloc 8,Nr.33-bloc 7 (Sc A,B) ;

Criteriul nr. 2 – persoane care sunt în risc de sărăcie și excluziune socială ;

Criteriul nr. 3 – persoane care trăiesc în gospodării cu o intensitate extrem de redusă a activității ;

Criteriul nr. 4 – persoane care se confruntă cu o deprivare materială severă.

 

Afis A2 cursuri Husi-01-2 (1)

Comments

comments