OMNIA csm husi tenis

Sfaturi utile pentru o mai bună îngrijire a părului, pe timpul nopții

august 31st, 2022 | de husipesurse
Sfaturi utile pentru o mai bună îngrijire a părului, pe timpul nopții
Lifestyle

Tratamentul de întreținere a părului pe timp de noapte este important atât pentru a promova creșterea părului cât și pentru a vă menține șuvițele într-o stare bună. Iată câteva sfaturi pentru îngrijirea părului pe care ar trebui să le urmați înainte de a merge la culcare

Pași pentru a uita de părul plictisitor, fără viață

Nu doar somnul de frumusețe (de bună calitate) este esențial pentru sănătatea părului, ci și respectarea unor trucuri – iată câteva sfaturi pe care ar trebui începând cu această noapte!

 

  1. Periază-l

Părul are nevoie de îngrijire constantă, așa că este important să îți periezi părul înainte de a te culca. Mulți oameni cred că perierea părului de 100 de ori pe zi promovează creșterea părului și face părul mai strălucitor. Chiar dacă nu există vreun studiu științific care să poată dovedi această afirmație, periatul ușor înainte de a dormi te va asigura că părul nu se încurcă.

 

  1. Masează-ți părul și scalpul

Fiecare om trebuie să știe că masarea scalpului și a părului sunt esențiale pentru un păr sănătos. Un scalp întreținut duce la un păr sănătos, așa că masează-ți scalpul în fiecare seară înainte de a merge la culcare, timp de două până la cinci minute. Promovează circulația sângelui și menține scalpul sănătos.

 

  1. Folosește un ser

Un ser de păr adaugă strălucire, controlează încrețirea, reduce încurcarea, protejează părul împotriva deteriorării și menține firele bine hrănite. Dacă ai probleme cu părul uscat, atunci ar trebui să utilizezi un ser pentru scalp înainte de a merge la culcare, noaptea. Asigură-te că scalpul este curat înainte de a aplica serul, pentru rezultate mai bune.

 

  1. Urmează un tratament de îngrijire a părului, peste noapte

Adesea, trebuie urmată o rutină adecvată de îngrijire pentru a preveni rărirea părului, mătreața, mâncărimea și alte probleme ale podoabei capilare. Dacă ne iubim suficient părul, trebuie să încorporăm măștile de păr în rutina noastră săptămânală de îngrijire. Puteți aplica o mască de păr și să o lăsați ca tratament peste noapte pentru a vă hidrata părul.

 

  1. Nu îți lega strâns părul

Dacă vrei ca părul tău să fie fericit, sănătos și strălucitor, atunci nu ți-l prinde prea strâns în coadă. Una dintre cele mai bune modalități de a-ți proteja părul în timp ce dormi  este de a ți-l lega lejer. Coafurile strânse dăunează și încurcă părul, ceea ce duce în cele din urmă la ruperea părului. De fapt, poate provoca chiar și alopecie – așa că nu puneți prea multă presiune asupra părului și a scalpului, legându-l prea strâns.

 

  1. Nu dormi cu părul umed

Când părul este ud, devine predispus la deteriorare – evită să îți speli părul noaptea. Când firele de păr sunt umede, legăturile proteice din păr devin slabe, ceea ce le face mai predispuse la distrugere.

 

  1. Aplică un ulei de păr

Uleiul de păr are multe beneficii: promovează creșterea părului, oferă ameliorare uzurii, presiunii, face părul puternic, previne mătreața și face părul strălucitor. Dacă ai părul gras, ar trebui să folosești o cantitate mică de ulei de păr, deoarece un scalp gras poate atrage mătreața.

În concluzie, îngrijirea părului nu este un proces de o zi – tocmai de aceea, este important să investești în firele tale în fiecare zi (sau noapte) pentru a le menține sănătoase, elastice și strălucitoare.