OMNIA csm husi tenis

Sfintirea Capelei militare. „Sfantul Mare Mucenic Dimitrie Izvoratorul de Mir”

octombrie 18th, 2015 | de Husi pe surse
Sfintirea Capelei militare. „Sfantul Mare Mucenic Dimitrie Izvoratorul de Mir”
Local

      In data de 18.10.2015 in Batalionul 202 Aparare CBRN(interventie la dezastre) General Gheorghe Teleman a avut loc Sfintire de Capela militara cu hramul ,, Sfantul Mare Mucenic Dimitrie Izvoratorul de Mir ’’

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

Aceasta capela cu hramul ,,Sf.M.Mc.Dimitrie Izvoratorul de Mir’’a fost fondata la inceputul anului 2000, sfintirea locului pe care este construita capela facandu-se in luna august.

Lucrarile la acest edificiu au inceput in luna septembrie in acelasi an, continandu-se munca pana in anul 2006, atunci cand, din lipsa fondurilor, s-a suspendat activitatea, pana in anul 2012.

Chiar daca nu a fost lipsita de piedici, lucrarea de construire a capelei realizata exclusiv cu ajutorul personalului unitatii si prin bunavointa sponsorilor (PETAL, PRIMARIA GORBAN, PENITENCIARUL VASLUI, EPISCOPIA HUSI, PRIMARIA HUSI, VIACONS RUTIER), a demonstrat ca la temelia unui locas de cult se afla nu numai beton si sudoare, ci chiar mana lui Dumnezeu care trimite in chip nevazut oameni buni, care sa puna umarul si inima la inaltarea si infrumusetarea Casei Domnului.

Prin realizarea acestui sfant locas, comunitatea militara din garnizoana Husi va fi mai unita si mai motivata sa actioneze pentru rezolvarea multor probleme care o privesc.

Monumentul este dedicat sarbatoririi a 65 de ani de la infiintarea unitatii.

Primeste al doilea hram pe data de 18 octombrie 2015, prin binecuvantarea si sfintirea de catre PS Corneliu – Episcop al Husilor.

DSC_0159 DSC_0161 DSC_0160 DSC_0158 DSC_0162 DSC_0157 DSC_0155

Comments

comments