OMNIA csm husi tenis

Huseni, a avut loc faza a-II-a judeteana a concursului ”CAMPIONI ÎN LUMEA POVEŞTILOR” la BIBLIOTECA MUNICIPALA ”M.RALEA” HUSI

aprilie 1st, 2016 | de H PS
Huseni, a avut loc faza a-II-a judeteana a concursului ”CAMPIONI ÎN LUMEA POVEŞTILOR” la BIBLIOTECA MUNICIPALA ”M.RALEA” HUSI
Local

Grădinița cu PP. nr.10 Husi a organizat si desfasurat faza a-II-a judeteana a  concursului ‘’Campioni in lumea povestilor”, concurs ce face parte din proiectul educational ”Cuvinte potrivite”. Activitatea de jurizare a lucrarilor primite  s-a desfasurat in incinta Bibliotecii Municipale”M.Ralea”, partener de suflet al acestui proiect.

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

Activitatea  a fost organizata pe doua sectiuni. La prima sectiune ”Traistuta cu povesti” au fost vizionate 11 CD-uri cu povesti create de catre copii iar la sectiunea a-II-a au fost jurizate 115  lucrari artistico-plastice. In urma jurizarii, la sectiunea  I  s-au acordat 4 premii I , 3 premii II si 4 premii III, iar la sectiunea a -II-a s-au acordat  39 premii I, 33 premii II, 28 premii III si 15  mentiuni.

Lucrarile care au obtinut premiul I si II vor participa la ultima faza, interjudeteana, ce va avea loc pe  2 IUNIE 2016, la orele 13, tot in incinta Bibliotecii Municipale “M. Ralea” Husi.

Din echipa de jurizare au facut parte:

 • Caprariu Carmen-Clubul Elevilor Husi
 • Cuceanu Otilia-Scoala Gimnaziala A.Panu Husi
 • Radu Nela-Scoala Gimnaziala M.Sadoveanu Husi
 • Turbatu Dana -Scoala Gimnaziala M.Sadoveanu Husi
 • Pascal Liliana-Gradinita Cu Pp Nr.12 Husi
 • Turbatu Nina -Gradinita Cu Pp Nr.10 Husi
 • Calancea Alina -Gradinita Cu Pp Nr.10 Husi
 • Butnaru Cristina- Gradinita Cu Pp Nr.10 Husi
 • Miron Viorica-Scoala Gimnaziala Cretesti
 • Bejan Irina-Biblioteca M.Ralea Husi
 • Pricop Alina- Biblioteca M.Ralea Husi

Stire Initiala!

,,Fie că suntem copii, fie că nu, încercăm să ne păstrăm din inocenţă şi din copilărie.Suntem deja propulsaţi într-o lume a uriaşilor, a adulţilor sobri şi plictisiţi, trişti şi stresaţi, care nu mai caută, chiar şi în lucrurile mici, acel lucru care să îi întoarcă în copilarie. Parcă şi-au uitat trecutul, prietenii imaginari, desenele preferate, cărţile de poveşti citite înainte de culcare, ursuleţul care se transformă în erou la lăsarea întunericului şi lupta cu monştri de sub pat…

Exista întotdeauna o poveste cu un copil care să o rostească în paşii lui spre visare, o poveste pentru oameni ca noi, mereu grăbiţi să realizăm nimicuri, să recreăm valori şi sentimente, mereu alergând pe drumuri individuale…’’

Sarcina prioritara a educatoarei si invatatorilor ramane aceea de a identifica de timpuriu, din marea masa a copiilor, pe aceia care dispun de potential  creativ  intr-o mai mare masura si de a-i indruma, incuraja in demersul lor, calauzindu-I intr-o lume minunata, aceea a operelor valoroase, din literatura pentru copii.

Joi, 31 martie 2016, incepand cu ora 1200, la Gradinita de copii cu P.P. nr. 10 a avut loc SIMPOZIONUL ŞI CONCURSUL INTERJUDEŢEAN: ”CAMPIONI ÎN LUMEA POVEŞTILOR’’ – EDIŢIA a III-a, inscris in CAER la pozitia 1660 (activitatea face parte din proiectul intitulat “Cuvinte potrivite” initiat de Gradinita de copii cu P.P. nr. 10 in colaborare cu Biblioteca Municipala Mihai Ralea, proiect desfasurat in perioada noiembrie 2011-iunie 2016).

CAMPIONI IN LUMEA POVESTILOR  s-a desfasurat sub forma unui concurs de creatii literare si artistico-plastice cu o tematica inspirata din povestile si basmele copilariei, adecvate curriculum-ului pentru  invatamantul prescolar si primar.  Se va desfasura in trei faze:

 • locala, pe 31 martie 2016,
 • judeteana, pe 25 aprilie 2016
 • interjudetana pe 02 .06. 2016.

Activitatile au fost organizate in trei sectiuni:

 • Sectiunea I: Simpozion interjudetean – Copilul si literature – cu tema ,,Dezvoltarea creativitatii copiilor prin activitatile de limbaj si comunicare’’si are are ca obiectiv impartasirea de experiente si exemple de buna practica in randul educatoarelor si invatatorilor,privind strategii moderne care faciliteaza receptarea textelor literare in randul prescolarilor si elevilor din clasele primare. Scopul acestui simpozion este ca lucrarile prezentate sa abordeze aspecte practice ale temei propuse, care mai apoi sa poata fi valorificate si de catre alti participanti.
 • Sectiunea a II-a: Poveşti create de copii – Traistuta cu povesti: povesti cu inceput dat de educatoare si dupa un plan de idei (pentru elevise adreseaza copiilor cu varste cuprinse intre 5-11 ani, iar lucrarile premiate cu premiile I, II vor participa la faza judeteana si faza interjudeteana;
 • Sectiunea a IIIa : Compoziţii artistico-plastice şi practice – O scenă din poveste: concurs de pictura, desene, colaje care vor infatisa scene din povestile clasice cunoscute, indragite de copii sau folosind simboluri din povesti. Vor participa copii cu varste cuprinse intre 3-11 ani. Lucrarile premiate vor participa mai apoi la faza judeteana si faza interjudeteana.

Activitatea de astazi a fost organizata pe trei sectiuni.La prima sectiune au participat 70 de cadre didactice cu 55 de lucrari.Toate lucrarile (referate, programe de optional, proiecte didactice) au respectat tema propusa. La sectiunea a-II-a ,Traistuta cu povesti” au participat 7 copii iar la sectiunea a-III-a au fost jurizate 139 de lucrari artistico-plastice”- a declarat doamna Turbatu Nina, initiatoare si organizatoare a concursului.

In urma jurizarii, la sectiunea a-II-a s-au acordat 5 premii I si 2 premii II,iar la sectiunea a –III-a s-au acordat 40 premii I,52 premii II,26 premii III si 21 de mentiuni. Lucrarile care au obtinut premiul I si II vor participa la faza urmatoare ce va avea loc pe 15 aprilie 2016, la orele 13, in incinta Bibliotecii Municipale “M. Ralea” Husi.Lucrarile de la sectiunea I vor fi cuprinse in CD-ul cu ISBN “Copilul si literatura”- a declarat Alina Calancea –director la Gradinita cu PP. nr.10 Husi

 Lucrarile simpozionului sunt prezentate on-line si vor fi cuprinse in CD-UL Copilul si literatura, cu ISBN

Concursul a devenit interjudetean prin participarea scolilor si gradinitelor din 7 judete, care s-au alaturat in acest an judetului Vaslui: Ilfov, Braila, Cluj, Constanta, Covasna, Satu-Mare, Timisoara.

ORGANIZATORI:                                                      

GRADINITA DE COPII CU P.P. NR. 10 HUSI

INSPECTORATUL ŞCOLAR JUDETEAN VASLUI

GRADINITA DE COPII CU P.P. NR. 5 VASLUI

SCOALA GIMNAZIALA NR. 1 BOTESTI

GRADINITA DE COPII CU P.N. BOTESTI

SCOALA GIMNAZIALA NR.1 CRETESTII DE SUS

PARTENERI:

INSPECTORATUL ŞCOLAR JUDETEAN VASLUI

CASA CORPULUI DIDACTIC VASLUI

PRIMARIA MUNICIPIULUI HUSI

CLUBUL ELEVILOR HUSI

GRADINITA DE COPII CU P.P. NR. 12 HUSI

GRADINITA DE COPII CU P.P. NR. 1 HUSI

SCOALA GIMNAZIALA MIHAIL SADOVEANU HUSI

SCOALA GIMNAZIALA ION CREANGA HUSI

SCOALA GIMNAZIALA ANASTASIE PANU HUSI

Comments

comments