OMNIA csm husi tenis

Spectacol caritabil, „Crăiasa Zăpezii” organizat de „Star of Hope” Huși |GALERIE FOTO

decembrie 17th, 2015 | de Husi pe surse
Spectacol caritabil, „Crăiasa Zăpezii” organizat de „Star of Hope” Huși |GALERIE FOTO
Cultural

 

Miercuri, 16 decembire, incepand cu orele 17.30, in Sala de Spectacole a Primariei, s-a desfasurat, spectacolul caritabil, „Crăiasa Zăpezii” ,  organizat de Organizatia Non-Guvernamentala „Star of Hope” impreuna cu voluntarii acesteia.

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

Coordonatorii acestui spectacol au fost Rotaru Zamfira si Ariton Gabriela, care si-au adus aportul intr-un mod aparte pe tot parcusul desfasurarii activitatilor legate de fundatie. Au fost ajutati 32 de copii care provin din familii defavorizate, avand nevoi permanente. Acestia au primit jucarii, haine si alimente.

Un ajutor important a venit din partea voluntarilor din Iasi, care au raspuns dorintelor scrise in scrisori de catre 20 de copii. Ceilalti 12, au primit cadouri din partea voluntarilor huseni.

In cadrul spectacolului caritabil au debutat o serie de tineri care au incercat sa aduca o farama de bucurie copiilor din fundatie. Pe langa scenete cu tematica de Craciun, cantece, dansuri, au fost prezenti 4 perechi din Ansamblul folcloric ‘Trandafir de la Moldova’, care au prezentat un dans maramuresean. Atmosfera a fost intretinuta de fratii Barbu, care au ridicat sala in picioare cu un moment de improvizatie la chitara, dar si de trupa ‘Blank’, ce au cantat doua melodii. Seara s-a incheiat intr-o atmosfera de basm, prin aparitia lui Mos Craciun, daruirea de cadouri copiilor din fundatie, dar si prin cantarea unor colinde de catre micii copii din organizatie si de catre voluntarii acesteia.

Cel mai cunoscut simbol al Craciunului este bradul impodobit, astfel cei din organizare s-au gandit  sa decoreze propriul brad de-a lungul spectacolului. Fiecare persoana care a urcat pe scena, a infrumusetat bradutul  cu cate un ornament, ajungand sa fie ornat cu  50 de globulete.

 

„Fundatia ‘Stare of Hope’, in colaborare cu voluntarii de la Colegiul National ‘Cuza-Voda’ au facut posibila aceasta poveste, care a fost ‘Craiasa Zapezii’. Multumesc voluntarilor care s-au implicat cu atata daruire. Sunt voluntari de ani de zile, ce au lucrat cu suflet si s-au implicat in toate actiunile care s-au desfasurat in aceasta seara. Fundatia este alaturi de acesti copii, iar surpiza a fost impresionanta cand am vazut acests spectacol pus in scena. Eu si colega mea nu am trait asemenea emotii legate de proiectul nostru. Este minunat sa vezi ca te iubesc copiii si ca isi amintesc ca a fost frumos in centru.”

– Rotaru Zamfira- lucrator special pe proiectul ‘Interventie la nivelul familiei aflata in situatie de risc’, Star of Hope

 

„Pentru mine, voluntariatul înseamnă viața. Prima oară când am pășit în clădirea centrului Star of Hope eram în clasa a VIII-a, și nici nu știu când au trecut cei 3 ani de când am făcut acest pas extrem de important pentru mine.
Pot spune că sunt mulți oameni care nu înțeleg pe deplin acest lucru, și, din contră, văd toată activitatea unui voluntar ca pe o pierdere de timp, însă pot să afirm cu mâna pe inimă că nu găsești un mod mai bun de a socializa, de a-ți dezvolta abilitățile, a-ți largi orizonturile și de a lupta pentru ceea ce te pasionează decât munca benevolă pentru societatea din care faci parte.
Țin să cred că mereu ne plângem de defectele comunității în care trăim, dar de asemenea consider că schimbarea vine de jos și că fiecare dintre noi e atât responsabil pentru el, cât și, măcar într-o mică măsură, pentru cei din jur. Am făcut cu mare drag fiecare activitate în parte și sunt sigură că lucrurile bune o să continue, căci deja avem în plan înființarea unui club al voluntarilor în oraș, ce ar fi menit să ” rămână moștenire” viitoarelor generații. ”     Laura Benea –voluntar  ONG Star of Hope –

 

Fundaţia „Star of Hope” România este o organizaţie neguvernamentală cu sediul în Iaşi. Star of Hope România a fost înfiinţată în 1998 cu sprijinul organizaţiei suedeze Star of Hope Internațional Suedia.

De-a lungul celor 25 de ani, Fundația „Star of Hope” România a reușit să atraga pentru proiectele sociale din Romania aprox.15 milioane de euro ajutând astefel peste 10.000 de copii abandonați să aibă o viață mai bună dar și copii cu dizabilități aflați în familii cu risc de abandon.

Fiți la curent cu știrile din Huși folosind butonul follow pe Facebook !!!

GALERIE FOTO:

Comments

comments