OMNIA csm husi tenis

Spectacol de sfârșit de an la Sala Primăriei – Ansamblul „Trandafir de la Moldova” Huși

decembrie 29th, 2015 | de Husi pe surse
Spectacol de sfârșit de an la Sala Primăriei – Ansamblul „Trandafir de la Moldova” Huși
Cultural

Ca în fiecare an, membrii ansamblului „Trandafir de la Moldova” au prezentat momente specifice sărbătorilor de iarna. Spectacolul a început la oră 11:00 și preț de 30 de minute au prezentat publicului hușean, dar și angajaților primăriei Husi, un moment artistic bine organizat.

Pe lângă muzicanții care au întreținut atmosfera, o apariție aparte au fost ceilalți componenți ai trupei, îmbrăcați și costumați de sărbătoare. Spectacolul a început cu o suită de colinde și a continuat cu prezentarea obiceiurilor de iarna – dansuri țigănești, dansul ursilor, a babelor și a celorlalte personaje.

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

“Costumatiile valaretilor sunt confectionate manual, de catre membrii ansamblului. Fiecare dintre noi lucreaza, in timpul liber, la confectionarea mastilor si a costumatiilor. Unele obiecte sunt colectionate, luate de la batrani sau adunate de la oamenii ce strang asemenea lucruri. Dureaza zile, chiar saptamani pana realizam o costumatie, dar marea satisfactie vine atunci cand se vede cat sulfet punem in ceea ce facem, in aparitiile noastre.” A declarat Virginel Solomon, coregraf Ansamblul “Trandafir de la Moldova”

 

GALERIE FOTO:

Comments

comments