OMNIA csm husi tenis

Transport gratuit in Husi pentru veteranii si vaduvele de razboi cat si pentru persoanele cu handicap si asistentii personali ai acestora

februarie 5th, 2018 | de Husi Pe Surse
Transport gratuit in Husi pentru  veteranii si vaduvele de razboi cat si pentru persoanele cu handicap si asistentii personali ai acestora
Local

Se aproba acordarea a 10 calatorii gratuite pe luna in anul 2018 pentru un numar de 100 de veterani de razboi si vaduve de razboi si pentru 500 persoane cu handicap si asistentii personali ai acestora.

Pe raza municipiului Husi transportul in comun este prestat de catre operatorii de transport „SC Anta ’95 SRL” si „SC IZVORAS SRL” conform contractelor de delegare de gestiune a serviciului de transport public local de persoane nr. 113775/03.05.2010.

In conformitate cu art. 42 din Legea nr. 92/2007 priviind serviciile de transport public local de calatori, se asigura din bugetele locale acoperirea financiara a costului calatoriilor efectuate de persoanele care beneficiaza potrivit legii, de gratuitate.

Veteranii si vaduvele de razboi beneficiaza de gratuitate pe mijloacele de transport in comun conform art.16, lit.b, din Legea 44/1994 privind  veteranii de razboi, precum si unele drepturi ale invalizilor si vaduvelor de razboi.

Persoanele cu handicap si asistentii personali ai acestora beneficiaza de gratuitate pe mijloacele de transport in comun conform art. 23 din Legea nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

Comments

comments