OMNIA csm husi tenis

Trei elevi hușeni!-În drum spre etapa națională a Olimpiadei de Limbi Romanice-Franceză

aprilie 17th, 2016 | de H PS
Trei elevi hușeni!-În drum spre etapa națională a Olimpiadei de Limbi Romanice-Franceză
Local

Municipiul nostru drag are cu ce se mandri! Maine, 18 aprilie, va avea loc faza nationala a Olimpiadei de Limbi Romanice – Franceza.

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

La aceasta etapa vor participa, desigur, trei elevi huseni coordonati si pregatiti de doamna profesor de limba franceza Talasman Elena.

Tinerii huseni Cosmin Ciomaga, Ralea Ioana-Adelina si Ripiceanu Denisa se pregatesc intens pentru a obtine mult doritul loc I.

11139385_527636724061140_2925159540540952637_nDe prin clasele primare mi-au placut limbile straine, dar abia in clasa a 7-a am reusit sa aprofundez una dintre ele, si anume franceza. Pregatirea pentru olimpiada a necesitat multe sacrificii si multe ore de lucru , atat din partea mea, cat si din partea doamnei profesoare Talasman Elena, careia ii multumesc nespus pentru rabdarea pe care a avut-o, pregatindu-ma in decurs de 2 ani.

Acum la faza nationala, ce inseamna pentru mine o realizare deosebita, vreau sa reprezint cu mandrie liceul Cuza Voda, dar mai ales judetul nostru, dand tot ce am mai bun sa depasesc concurenta mare. ” a declarat pentru HusiPeSurse, Cosmin Ciomaga Ionuț cls. a-VIII-a.

Este a treia mea participare la faza nationala a olimpiadei de limba franceza. Sunt nerabdatoare, pentru ca imi place sa simt tensiunea asta care se formeaza in jurul unei competitii puternice, dar am si cateva emotii, pentru ca imi doresc sa confirm din nou rezultatele obtinute pana acum.

Am muncit mult, dar am facut-o cu o pasiune. E o pasiune alimentata atat de preferinta mea pentru acest obiect in sine, cat si de dorinta de a ajunge cat mai sus, de a duce in top numele orasului meu si al profesorilor mei.10955561_837846832942652_5551014876040003690_n

Cand spun profesori ( adica la plural), ma gandesc in primul rand la doamna profesor Talasman Elena, care mi-a coordonat atent intreaga activitate si careaia ii multumesc, cat si la ceilalti dascali
care ma sustin si sunt mandri de rezultatele mele: de la bunicul meu (primul profesor in materie de limba franceza de cand eram eu mica), pana la doamna director, care imi este si diriginta, si pentru care prestigiul clasei si al scolii conteaza foarte mult.

Imi place limba franceza si asta nu numai la nivel de competitie. Imi place sa citesc texte in original, sa asult muzica, filme si reportaje in franceza. Adica sa am un contact direct cu tot ceea ce inseamna francofonia. ” a declarat pentru HusiPeSurse, Ralea Adelina cls. a-IX-a. 

Felicitari celor trei elevi huseni si doamnei profesor de limba franceza Talasman Elena! Membrii echipei ziarului local HusiPeSurse le ureaza mult succes in continuare!

Comments

comments