OMNIA csm husi tenis

FOTO Trupa de Teatru „Alexandru Giugaru” Husi

noiembrie 11th, 2015 | de Husi pe surse
FOTO Trupa de Teatru „Alexandru Giugaru” Husi
Cultural

Ambitiosi, frumosi, talentati si cu simtul umorului, ei sunt tinerii care alcatuiesc trupa de teatru „Alexandru Giugaru”, din cadrul Casei de Cultura din Husi cu acelasi nume.

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

Trupa de Teatru „Alexandru Giugaru” Husi a fost infiintata in 2007, cuprizand mai multe generatii de tineri actori. In prezent membrii activi, de un an, ai aceste trupe sunt: Cristina Ciulei, Ecaterina Males, Remus Tonegaru, Andreea Ciobanu, Larisa Suciu, Vladut Ciulei, toti elevi la Colegiul National „Cuza Voda” din Husi. Coordonatori trupei sunt Domna Profesoara Ghita Enache Stela si Mirela Marin .  Remus si Larisa  au facut parte si din trupa de juniori , in prezent aceasta nemaiexistand. Omul ce i-a sprijinit, invatat si coordonat  in tot acest timp  a fost Vlad Baba, regizor de teatru si realizator TV.

22 Februarie are loc la Sala Primariei  Premiera piesei  „Vicleniile lui Scapin” interpetata de tinerii din Trupa de Teatru „Alexandru Giugaru” . Piesa a fost ridicata in 3 luni, pe cand alte trupe lucreaza un an intreg la o piesa.

La premiera a fost ultimul moment cand tinerii l-au vazut pe regizorul lor, acesta incheindu-si contractul cu trupa. Dupa fiind nevoiti sa repete singuri si tot singuri au cautat sponsori, festivaluri. Au urmat sa se  inscrie singuri la Festivalul International de Teatru „Aplauze”-Constanta din aprilie 2015. Astfel  au fost selectate  15 trupe, 4 fiind din afara tarii. Munca si ambitia tinerilor s-a reflectat in obtinerea Premiului al Treilea. La festival au fost insotiti de doamna bibliotecara a Colegiului National „Cuza Voda”  Irina Galusca.

„La fesival, toata lumea ne intreba unde este regizorul nostru”          –     Ecaterina Males

Colegiul National „Cuza Voda” nu-i sustine.

„Este treaba voastra ce faceti in timpul liber.” li s-a spus membrilor trupei. Dezinteresul profesorilor a fost vizibil, copiilor fiindu-le dificil sa comunice si sa apeleze la domniile lor.  Astfel, la premiera piesei s-a prezentat doar doi profesori din tot corpul profesoral invitat.

„Ca fosta membra a trupei, inteleg foarte bine nemultumirile acesteia. Este foarte greu pentru o mana de copii sa isi croiasca singuri drum in acest domeniu .Cred ca au nevoie de multa sustinere din partea colegiului, in primul rand. Din pacate, profesorii sustin doar olimpiadele si concursurilor scolare, dar nu si astfel de activitati cultural-artistice. Teatrul trebuie sa fie vazut intr-un mod serios, nu ca pe o simpla joaca. De asemenea, consider ca ei trebuie apreciati pentru realizarile lor , de pana acum, dar si pentru ce va urma.”

Ioana Ploae – fosta membra  – trupa teatru

In iunie, cu ocazia Zilei Internationale a Copilului, in colaborarea cu Star of Hope, tinerii au organizat un spectacol caritabil pentru copii la Sala Primariei.

Dupa acest eveniment, tinerii actori ai orasului, s-au inscris la un festival de la Bucuresti, insa nu au fost selectati, „Daca eram trupa de teatru a liceului era altceva, insa fara regizor, am fost vazuti ca niste amatori.” , „Desi avem mai multe beneficii ca trupa de teatru a liceului, e mai bine sa fim trupa de teatru a orasului. ” spun ei.

„Pe viitor vrem sa facem o piesa, insa fara regizor, nu existam.”                                               – Cristina Ciulei

Contractul cu Vlad Baba  de anul trecut a fost semnat pe 6 luni (in ianuarie a expirat) si a costat aproximativ 7000 lei, bani asigurati de Casa de Cultura „Alexandru Giugaru”.

„Vlad Baba este foarte ocupat si nu prea vine la repetitii. Cu toate acestea este un regizor cu o imaginatie bogata, ne ajuta foarte mult, scotand tot talentul din noi”                              – Remus Tonegaru

„Eu m-am consultat si cu doamnele profesoare coordonatoare si am ajuns la concluzia ca un alt  regizor mai ieftin e o alegere mai buna”

Giga Leon – Director Interimar – Casa de Cultura „Alexandru Giugaru” Husi

21123121323131 212121123442 211221213123 33232323242 4432323232 2121211212qqwwqwqqwJH

22121121222121

212121 212131223

Comments

comments