OMNIA csm husi tenis

Tu știi cum se poate trata alopecia?

ianuarie 28th, 2021 | de husipesurse
Tu știi cum se poate trata alopecia?
Lifestyle

Alopecia este o afecţiune medicală nedureroasa care se manifestă prin scăderea parțială sau totală a părului. Conform unui studiu realizat de Academia Americană de Dermatologie aproximativ 40 % dintre bărbați suferă din pricina acesteia.

Totuși, căderea părului parțială sau totală, poate afecta şi femeile. În cazul doamnelor încrederea poate fi cu adevărat zdruncinată.

Pentru că este o afecţiune comună ne-am propus să descoperim mai multe lucruri despre alopecia ușoară si severă . Care sunt cauzele acesteia, cum poate fi tratată şi care sunt formele acesteia.

Care sunt cauzele alopeciei?

Căderea părului , masivă sau parţială este o consecinţă genetică sau un semnal de alarmă dato organismului când apar dezechilibre. Dacă în cazul persoanelor care moştenesc de la înaintași predispoziția pentru căderea părului şi lucrurile nu pot fii foarte bine controlate, în cazul celorlalți situația este alta. Conform specialiştilor factorii care declanșează căderea părului sunt stresul, regimul alimentar inadecvat, deficit de vitamine şi minerale, afecţiuni dermatologice, radioterapia, dezechilibrele hormonale şi chiar igiena necorespunzătoare.

Practic se poate spune că modul dezechilibrat de viaţă este principalul factor care duce la instalarea dezechilibrelor ce au ca urmare pierderea podoabei capilare.

Cum poate fii tratată şi care sunt formele alopeciei

Diagnosticarea corectă a alopeciei se realizează în urma investigaţiilor medicale. Mai exact în urma realizării unor analize amănunte de sânge, prin prelevarea biopsiei şi prin tricosopie. 

Alopecia poate de mai multe tipuri:

  • tip 1 – cădere minimă a părului în zona frontală,
  • tip 2 – căderea se manifestă în zona fronto-temporală,
  • tip 3 – se manifesta prin apariția cheliei,
  • tip 4  – zona vortexului capătă proporții,
  • tip 5  – se extinde pierderea părului.

Planul de tratament se realizează după stabilirea tipului de alopecie, poate include tratament medicamentos şi produse de îngrijire speciale care îmbunătăţesc activitatea sanguină la nivelul părului. Tratamentul trebuie completat cu o dietă echilibrată, bogată în minerale, vitamine şi o îngrijire corectă a scalpului şi a firelor de păr. În cazul alopeciei severe se poate recurge şi la tratament chirurgical. 

Alopecia este o afecţiune nedureroasă, dar care influențează starea de sănătate psihică. Dacă în cazul multor bărbaţi poate fi cosmetizată, furnizând domnilor un farmec aparte, în cazul femeilor alopecia poate crea dezechilibre emoţionale grave. Este important să fie tratată cu maximum de responsabilitate. Trebuie să se ţină seama că cele mai multe cazuri de alopecie sunt generate de stres şi dezechilibre, iar prevenția este cea mai bună măsură!

Sursa de imagine:
Aquarius Studio / Shutterstock.com