OMNIA csm husi tenis

Un adevăr incomod poluarea și ȋncălzirea globală

februarie 26th, 2018 | de Husi Pe Surse
Un adevăr incomod poluarea și ȋncălzirea globală
Local

În anul centenarului elevii și profesorii  Colegiului Național “Cuza Vodă” Huși  desfășoară un număr important de activități în cadrul a numeroase proiecte educative.

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

Un proiect educativ este și “Un adevăr incomod poluarea și ȋncălzirea globală”, propus de catedra de chimie –fizică a colegiului. În cadrul proiectului s-au desfăsurat activitățile: “S.O.S Terra”, Apa este viaţă, sănătate, bucurie.”, ”Planeta albastră e unică!”și Energia şi schimbările climatice.”

Activitatea „S.O.S Terra!”  a constat în realizarea unui panou cu impact vizual, cu  imagini şi sloganuri ecologiste. Panoul a fost un colaj realizat din lucrări ale elevilor şi fotografii, cu rol în dezvoltarea spiritului civic cu privire la valorificarea deşeurilor, economisirea energiei şi păstrarea unui climat sănătos.

În cadrul activității Apa este viaţă, sănătate, bucurie.” elevii participanţi, în urma unei documentări susţinute şi îndrumaţi de cadrele didactice de specialitate, folosind sursele biografice recomandate, au întocmit materiale informative, pe care le-au  prezentat colegilor, și profesorilor. Deasemenea au  analizat în laboratorul de chimie al școlii, probe de apă din diferite surse.

Planeta albastră e unică!” a fost o acţiune de diseminare a informaţiilor privind impactul ecologic al consumului de energie la nivel mondial, al epuizării combustibililor naturali clasici şi al acţiunilor distrugătoare ale omenirii în general.

Energia şi schimbările climatice”- elevii au avut de pregătit proiecte powerpoint și cele mai bune dintre au fost prezentate la cât mai mulți elevi astfel încât să aibă loc, dacă se poate,  schimbarea comportamentului nostru, al tuturor, faţa de mediul înconjurător.

Elevii au fost foarte receptivi la toate activitățile propuse și se poate aprecia că cel puțin unii dintre ei se vor comporta astel încăt planeta noastră, „Unică” să fie mai în siguranță.

afis panou poluare

Comments

comments