OMNIA csm husi tenis

UTIL: Cum afli parola la WiFi

septembrie 13th, 2015 | de Husi Pe Surse
UTIL: Cum afli parola la WiFi
Național

Cu toate că laptopul vostru este conectat în permanenţă la WiFi, este posibil să nu cunoaşteţi parola pentru a o împărtăşi cu un prieten. Din fericire, în astfel de circumstanţe, după doar câteva clickuri, veţi ajunge să aflaţi asocierea de caractere mult dorită.

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

Indiferent dacă aveţi un PC cu Windows 7 sau Windows 8/8.1, faceţi click dreapta pe simbolul reţelei WiFi din dreapta jos, de lângă ceas. Din meniul contextual alegeţi Open Network and Sharing Center. În partea de sus a noii ferestre, faceţi click pe numele reţelei wireless precedat de cuvintele ,,Wireless Network Connection”. Imediat vi se va afişa pe ecran o pagină cu detalii despre starea conexiunii voastre la reţea. Aici trebuie să faceţi click pe Wireless Properties, urmat de un click pe Security. La acest pas, este suficient să bifaţi Show Characters pentru ca parola din câmpul Network Security Key să se transforme din buline negre în caractere lizibile. Nu mai rămâne decât să o scrieţi la notiţie în telefon sau într-un fişiere text de pe PC.

Unelte dedicate

Dacă de-a lungul timpului v-aţi conectat la zeci sau sute de reţele WiFi cu laptopul vostru, este important să reţineţi că toate acele parole pe care le-aţi introdus sunt salvate undeva în regiştrii sistemului de operare. Pentru a le decripta, puteţi apela la un utilitar gratuit descărcabil chiar şi în limba română. Acesta poartă numele de WirelessKeyView şi poate fi găsit la adresa nirsoft.net/utils/wireless_key. Are doar câţiva Kb şi se salvează pe PC în format zip de la capătul paginii web de mai sus. Nu trebuie instalat, dar sunteţi nevoiţi să aveţi WinRar pe computer sau alt program cu o funcţionalitate similară pentru a-l dezarhiva. După ce aţi atins performanţa de a-l avea deschis pe ecran, în câteva secunde vă veţi lovi de lista stufoasă de mai sus. În dreptul numelui reţelei de interes, la secţiunea Cheie (ASCIII) veţi putea vedea parola.

Sursa stiripesurse.ro

Comments

comments