OMNIA

Veste buna pentru huseni! Cea mai mare investiție de reabilitare a sistemului de apă și canal! Vezi AICI declaratia primarului Ioan Ciupilan!

martie 14th, 2019 | de Husi Pe Surse
Veste buna pentru huseni! Cea mai mare investiție de reabilitare a sistemului de apă și canal! Vezi AICI declaratia primarului  Ioan Ciupilan!
Local

Luna aceasta a fost demarată cea mai mare investiție de reabilitare a sistemului de apă și canal din județul Vaslui, mai exact în orașele Vaslui, Huși și Negrești, investiții în valoare totală de 355 milioane de lei, circa 230 milioane lei fiind bani europeni. În cele patru localități au fost modernizate stațiile de tratare și epurare, acum urmând să fie înlocuită rețeaua de apă și canal, veche de aproape 50 de ani. Proiectul include și municipiul Bârlad, însă contractul de execuție nu a fost atribuit.

Proiectul „Reabilitarea sistemului de alimentare cu apă, a sistemului de canalizare și a stațiilor de epurare în aglomerările Vaslui, Bârlad, Huși, Negrești din județul Vaslui” este cofinanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020. Beneficiarul proiectului este SC Aquavas Vaslui, operatorul județean de apă și canal, durata de desfășurare a proiectului fiind între 1 aprilie 2015 – 30 iunie 2020, cu prelungire a perioadei de implementare până la sfârșitul anului 2023.

Valoarea totală a proiectului este de 355.927.933 lei, din care cofinanțarea Uniunii Europene este de230.862.516 lei.

„De-a lungul anilor am tot căutat bani pentru apă și canal. După rețelele de apă vine asfaltul. Cetățenii municipiului Huși sunt mulțumiți de programul de investiții pe rețelele de apă și canalizare. Toți suntem răspunzători de acest proiect pentru că este al nostru, toți am muncit.”- Ioan Ciupilan, primarul municipiului Huși

<<Citeste tot articolul pe presshub.ro>>

Comments

comments