OMNIA csm husi tenis

Veste bună pentru zeci de familii din Huși ai căror copii au fost diagnosticați cu cancer.

februarie 19th, 2016 | de Husi pe surse
Veste bună pentru zeci de familii din Huși ai căror copii au fost diagnosticați cu cancer.
Sanatate

 

Ședințele de recuperare vor fi decontate de stat. Decizia, anunțată de reprezentanții Casei de Sănătate de Ziua Internațională a Copilului cu Cancer, va fi aplicată de la 1 aprilie.

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

În prezent, statul plătește integral tratamentul și, parțial, ședințele de recuperare. Casa de Sănătate decontează în prezent doar 10 zile de recuperare, o dată la trei luni.

După ce părinții și asociațiile pacienților s-au plâns, CNAS a decis să includă în programul național de oncologie întreaga perioadă de recuperare.
„Nu avem o experiență, ca să zicem, uite, anul trecut am tratat 100 de cazuri, pe un nou subprogram și anul ăsta tratăm 110 și costă atât. Din programul de oncologie, începem, funcționam și vedem…si sigur, va fi finanțat corespunzator”, se arată într-un comunicat al Casei de Sănătate.

Medicii spun că decontarea integrală va ajuta la dezvoltarea centrelor de recuperare din spitale. Mai mult, ar putea fi incluse în programul național de oncologie și ședințele de asistență de care beneficiază părinții. 5000 de copii cu cancer sunt tratați anual în România. Medicii au diagnosticat anul trecut 550 de cazuri noi.

Comments

comments