OMNIA csm husi tenis

Vesti bune vizavi de pesta porcina in zona municipiului Husi!

septembrie 20th, 2018 | de husipesurse
Vesti bune vizavi de pesta porcina in zona  municipiului Husi!
Local

Directia Sanitarã Veterinarã si pentru Sigurantã Alimentelor  (DSVSA) Vaslui, aduce la cunostintã populatiei cã pe teritoriul judetului nu au fost diagnosticate cazuri de pesta porcinã africanã la porcii domestici sau la porcii mistreti.

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

In cursul lunii septembrie s-au luat mai multe probe in judetul Vaslui pentru despistarea pestei porcine! In zona municipiului Husi s-au recoltat un numar de 4 probe, rezultatele acestora fiind bineinteles negative, sustine cotidianul vremeanoua.ro.

La data de 19 septembrie, pesta porcină africană (PPA) evoluează în 227 de localităţi din 13 judeţe, cu un număr de 927 de focare (dintre care 11 în exploataţii comerciale) şi 62 de cazuri la mistreţi, anunţă miercuri Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

În total au fost eliminaţi 311.869 de porci afectaţi de boală.

Comparativ, la data de 13 septembrie, PPA era semnalată în 207 localităţi din 12 judeţe, cumulând un număr total de 898 de focare şi 57 de cazuri la mistreţi, iar la nivel naţional au fost sacrificaţi 232.722 de porci.

Până la data de 19 septembrie, au fost stinse cinci focare în judeţul Satu Mare, unde nu a mai fost înregistrat vreun focar din data de 31 august 2018. În plus, în judeţul Bihor nu au mai fost înregistrate noi focare de PPA, din data de 8 august 2018, iar în judeţul Tulcea, unitatea de procesare a cărnii aparţinând societăţii S.C. Carniprod SRL şi-a reluat activitatea, la data de 14 august 2018. „Aceste rezultate au fost posibile datorită aplicării operative şi eficiente a complexului de măsuri zoosanitare de combatere a pestei porcine africane (PPA) şi a cetăţenilor, care au înţeles să sprijine autorităţile în aplicarea acţiunilor necesare”, se precizează în documentul de presă al ANSVSA.

 

 

Comments

comments