OMNIA csm husi tenis

VIDEO: Mihai Eminescu – omagiat la Vetrișoaia

iunie 19th, 2017 | de Huși pe Surse
VIDEO: Mihai Eminescu – omagiat la Vetrișoaia
Cultural

Joi, 15 iunie, în comuna Vetrișoaia a avut loc un eveniment cultural, dedicat zilei în care s-a împlinit 128 de ani de la moartea marelui poet român, Mihai Eminescu. Evenimentul, purtând numele de ”Mihai Eminescu – Luptător pentru renașterea neamului românesc” a avut loc la ”Popasul Spiritului” din gospodăria fostului primar al comunei, cunoscut scriitor și poet, Ioan Mâcnea Vetrișanu, care a dat dovadă a fi o gazdă de excepție.

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

Evenimentul a fost organizat de Consiliul Județean Vaslui, Liga Culturală – Departamentul Moldova, Universitatea ”Apollonia” din Iași, Asociația ”Cultul Eroilor” și Primăria Vetrișoaia. Începând cu ora 10:00 a avut loc o slujbă de pomenire a marelui poet, Mihai Eminescu, urmată de o ceremonie de depuneri de coroane la Mausoleul ”Mihai Eminescu” din incinta ”Popasului Spiritului”. După ceremonia de depuneri de coroane, oameni cu nume sonore în cultura română, precum Acad. Ion Hadârcă, senator al României, conf. univ. dr. Alexandru Amititeloaieprof. univ. dr. Constantin Dram și nu numai, au preluat cuvântul și au prezentat alocuțiunii în care l-au omagiat pe Mihai Eminescu. De asemenea, la eveniment au participat nume importante precum Ing. Corneliu Stângă, primar al comunei Vetrișoaia, Col. (r) Mihai Ștefan Focșa, Col. (r) Mihai Gheorghiu, prof. Vasile Mariciuc, Ioan Mâcnea Vetrișanu și mulți alții.

Imediat după alocuțiuni au urmat momente artistice, unde au participat interpreți de toate vârstele, precum prof. Elena Barbu, corul de elevi de la Școala Gimnazială ”Mihail Sadoveanu” Huși, corul de elevi de la Școala Gimnazială Tătărăni și alți interpreți care l-au omagiat și ei pe Mihai Eminescu.

vetrisoaia1 vetrisoaia2 vetrisoaia3

 

Comments

comments