OMNIA csm husi tenis

VIDEO|Ce este rinita alergică ?-Cu doamna medic primar în medicină de familie Plaier Liliana

aprilie 17th, 2016 | de H PS
VIDEO|Ce este rinita alergică ?-Cu doamna medic primar în medicină de familie Plaier Liliana
Local

Rinita alergica (adesea supranumita „febra fanului”) este o reactie exagerata a sistemului imunitar la particulele inspirate din aer. In mod normal sistemul imunitar protejeaza corpul impotriva virusurilor si a bacteriilor prin producerea de anticorpi care sa lupte impotriva acestora.

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

In cazul rinitei alergice, sistemul imunitar incepe sa lupte impotriva substantelor care in mod normal nu sunt nocive, cum ar fi acarienii si polenul (alergeni), ca si cand acestea ar incepe sa atace organismul.

Aceasta reactie exagerata cauzeaza inflamatie si simptome care afecteaza in principal nasul, dar si ochii, urechile, gatul si gura.

Este posibil ca organismul sa nu aiba o reactie alergica din primul moment in care este inhalata o substanta alergena precum polenul de iarba. Cu toate acestea, data urmatoare in care are loc o inhalatie de polen poate aparea o senzatie de nas infundat sau de respiratie anevoioasa.

Acestea apar ca raspuns al sistemului imunitar. Este posibil ca rinita sa se fi instalat de multi ani (rinita cronica).

In acest timp, este posibila diminuarea sensibilitatii la acesti alergeni iar reactia corpului la acestia sa nu mai fie la fel de severa. De asemenea, este posibila dezvoltarea unor complicatii precum sinuzita si infectiile otice.

Rinita alergica este foarte asemanatoare cu un tip de astm cauzat de alergii (astm alergic).

Comments

comments