OMNIA

Vizita doamnei prim-ministru la Husi lasa „urma”! Au fost aprobate 20 de miliarde de lei vechi pentru dotari la spitalul Husi!

mai 23rd, 2019 | de Husi Pe Surse
Vizita doamnei  prim-ministru la Husi lasa „urma”! Au fost aprobate 20 de miliarde de lei vechi pentru dotari la spitalul Husi!
Local

Vizita doamnei  prim-ministru la Husi lasa „urma”! Au fost aprobate 20 de miliarde de lei vechi pentru dotari la spitalul Husi!

Premierul României, Viorica Dăncilă, s-a aflat într-o vizită de lucru în județul Vaslui.
Ea a fost însoțită de prefectul județului, Eduard-Andrei Popica, președintele CJ, Dumitru Buzatu, alături de ministrul Sănătății, Sorina Pintea, și ministrul Agriculturii, Petre Daea.
Un prim popas l-a făcut la Primăria Vaslui, unde a avut o serie de discuții cu primarul Vasile Pavăl.
A urmat o vizită la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, recent reabilitat în cadrul unui amplu proiect finanţat cu fonduri europene. De asemenea, aici se află în derulare o serie de investiţii privind construcţia unui ambulator de specialitate, amenajarea unui heliport pentru aterizarea elicopterelor SMURD, reabilitarea şi extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe şi amenajarea unui compartiment pentru spitalizare de zi.

Premierul s-a deplasat la Bârlad, unde a vizitat Spitalul de Urgenţă „Elena Beldiman” şi Colegiul Național ”Gheorghe Roșca Codreanu”.
Șefa Guvernului a mai fost în vizită la o serie de obiective modernizate cu fonduri europene sau guvernamentale din comunele Hoceni și Pădureni, după care s-a oprit la Spitalul Municipal din Huși.
Primul ministru a revenit în municipiul reşedinţă, unde a avut o întâlnire cu primarii din judeţ.

Reamintim: După o investitie  privind emiterea unui aviz de principiu în vederea alocării sumei de 768.000 lei reprezentând contribuţia Consiliului local al municipiulu Huşi în cuantum de 10% din valoarea cheltuielilor de investiţii propuse de Spitalul Municipal “Dimitrie Castroian” Huşi din bugetul Ministerului Sănătăţii.

DSP Vaslui a primit fila de buget pentru spitalele din judeţ, respectiv 19,2 milioane de lei, pentru echipamente medicale în Spitalul Judeţean Vaslui și Spitalul Bârlad, iar pentru spitalul Husi au fost aprobate 20 de miliarde de lei vechi.

„Inca odata sper ca am demonstrat faptul ca Guvernarea PSD este alaturi de romani si de comunitatea din care fac parte. Sunt foarte multumit de rezultatul acestei vizite si sper ca asa sunt si vasluienii, barladenii si husenii, deoarece realizam ca implicarea noastra, a reprezentantilor Guvernului, nu este in zadar .” – a declarat deputatul Aurel Caciula!

cover-aurel-caciula

 

 

Comments

comments