OMNIA csm husi tenis

Voluntarii Asociației Solidar au adus zâmbete pe chipurile oamenilor din mediul rural!

martie 15th, 2016 | de H PS
Voluntarii Asociației Solidar au adus zâmbete pe chipurile oamenilor din mediul rural!
Local

Asociația ”SOLIDAR” a derulat în data de 13.03.2016, o acțiune umanitară, grupul țintă fiind familii nevoiașe din comunele Drânceni , Ghermanesti și Arsura , județul Vaslui.

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

Cu sprijinul preoților parohi din localitățile Ghermănești și Arsura, acestia au identificat cinci familii în localitatea Ghermănești, comuna Drânceni, o familie în localitatea Drânceni și cinsprezece familii în localitatea Arsura, familii cu nevoi speciale (fie cu mulți copii, fie bătrâni părăsiți, fie persoane bolnave, fie familii cu un grad avansat de sărăcie).

” Tuturor acestora le-am oferit bunuri constând în haine, încălțăminte, jucării, rechizite, câte o pungă cu alimente de bază(zahăr, făină, orez, ulei, paste și conserve) și câte o pungă cu dulciuri de fiecare copil. Cea mai mare parte din bunuri ne-au fost furnizate de d-na Ileana Vogel din Germania alături si de alti donatori. O contribuție cu totul specială ne-a venit de la Suceava prin d-na Daniela Truscan. Dumneaiei ne-a trimis bunuri(inclusiv detergent și săpun) și alimente(inclusiv dulciuri) pentru mai bine de 5(cinci) familii. ” – Asociatia Solidar

De mare folos le-au fost si o parte din banii colectati în urma organizării spectacolului caritabil din data de 06 martie 2016 la Husi, cu aceștia reușind să se completeze necesarul de alimente și dulciuri pentru toate cele 21 familii vizitate.

” Acțiunea s-a derulat cu sprijinul voluntarilor noștri din Huși care au fost foarte bine organizați și au pus suflet în tot ceea ce a însemnat acțiunea în sine. De asemeni, am dori să mulțumim d-lui Adrian Călin din Tutova, județul Vaslui, care a asigurat transportul donațiilor către familiile nevoiașe beneficiare a ajutorului oferit de noi. Nu în ultimul rând, am dori să mulțumim celor doi preoți parohi.
Dintre toate cele trăite astăzi, personal două momente m-au impresionat în mod deosebit.” Asociatia Solidar

lauraToate actiunile noastre pornesc din inima si au ca scop oferirea unui strop de bucurie, prin darurile noastre oferite celor aflati in nevoi, ” din inima noastra mare pentru inima fiecaruia in parte „”. – Laura Parfene.

„Acțiunea de ieri a fost un succes! Am reușit să facem oameni fericiți și asta e tot ce contează pentru noi! Personal, am mai participat la o acțiune identică în iarnă, iar satisfacția a fost atât de mare încât acela a fost punctul în care m-am hotărât să devin oficial voluntar al asociației.

A fost un moment decisiv pot spune. Ce m-a convins? Zâmbetele de pe chipurile până atunci întristate ale oamenilor ce cu mâinile bătătorite și cu spatele gârbovit de la atâta muncă vin și îți mulțumesc pentru tot ajutorul pe care li-l oferi. Chiar dacă în ochii tăi acel ajutor e infim, pentru ei reprezintă o mană cerească. Iubirea pe care semenii noștri ne-o arată e de neprețuit, iar afecțiunea unui copil cu atât mai mult.

beneaFaptul că mulți sunt privați de lucruri pe care noi, chiar fără să conștientizăm, le considerăm banale, precum dulciuri, alimente, hăinuțe decente sau jucării m-a impresionat până la lacrimi. Acțiunea din iarnă a fost luată de mine drept un exemplu, iar ieri, împreună cu colegii mei voluntari, cu doamna coordonator Laura Parfene și cu domnul președinte al asociației, Ionel Popa, am reușit să le redăm câtorva oameni zâmbetele pe buze și să-i facem să se bucure din nou exact așa cum am mai făcut-o, exact așa cum o vom face în continuare.

În fond, asta e menirea asociațiilor umanitare, să învețe oamenii loviți de soartă să se bucure din nou! ” – Laura Benea – voluntar al Asociatiei Solidar.

 

 

 

Comments

comments