OMNIA csm husi tenis

Cei mici trebuie sa faca sport! CSM Husi reincepe cursurile de tenis pentru copii

mai 18th, 2020 | de Husi Pe Surse
Cei mici trebuie sa faca sport! CSM Husi reincepe cursurile de tenis pentru copii
Local

Club Sportiv Municipal Husi organizeaza cursuri de tenis. Inscrieri la telefon 0764 911 717.
Un proiect lansat de presedintele clubului Mihai Cehan pentru iubitorii de sport si nu numai.

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

➡️Reluăm activitatea sportivă – Cursuri tenis
➡️Antrenamentele se vor ține în condiții controlate
➡️Maxim 2 copii într-un antrenament
➡️Măsurăm temperatura corporală înainte de accesul pe terenul de sport
➡️Dezinfectare la intrarea pe terenul de sport
➡️Dezinfectăm rachetele înainte de fiecare antrenament
➡️Copii vor sta într-un mediu controlat.

🎾Cursuri de tenis pentru copii intre 5 și 14 ani

Copiii trebuie să facă sport!
Asigurăm echipamente profesionale;
Cursurile au loc în aer liber pe teren nou multisport;
📱Detalii și înscrieri: 0764 911 717

Îți propunem să descoperi 7 motive pentru care tenisul este un sport excelent pentru sănătatea fizică și mentală.

1/ TENISUL ÎȚI ÎMBUNĂTĂȚEȘTE COORDONAREA

Sistemul musculo-scheletic (mușchii și articulațiile) se activează și lucrează intens. Biomecanica corpului implică utilizarea articulațiilor și a mușchilor importanți. Lucrându-i în paralel, îți îmbunățești coordonarea, dexteritatea, chiar și viteza și flexibilitatea.

2/ ESTE BENEFIC PENTRU SĂNĂTATEA INIMII

Tenisul este un sport de rezistență: accelerări repetate, recuperări, propulsări. Ce efecte au toate aceste mișcări asupra corpului?

Tenisul implică multiple beneficii pentru sistemul cardiovascular (inimă și plămâni). Practicând mai mult de 2h30 pe săptămână, vei reduce 50% din riscurile de boli cardio-vasculare, deoarece tenisul ajută la scăderea tensiunii arteriale și a depozitelor de grăsime din vasele de sânge, care devin aproape inexistente.

O adevărată gură de aer proaspăt pentru corpul tău! Consultă cele 3 exerciții-cheie pentru un progres optim în rezistență și anduranță.

3/ EXERCIȚII DE INTELIGENȚĂ ȘI CONCENTRARE

Sportul=fizic?

Dacă în general sportul te duce cu gândul la abilități fizice, unele sporturi te vor ajuta să îți dezvolți intelectul și concentrarea. Tenisul face parte din această categorie.

Să urmărești mingea timp de o oră  necesită concentrare continuă. Creierul este atent la fiecare mișcare și trebuie să analizeze în mod constant situații și traiectorii noi. Dar dincolo de concentrare, ai nevoie să găsești soluția cea mai bună (strategia) pentru a-ți contracara adversarul. Această provocare stabilește conexiuni neuronale puternice, care  ajută la dezvoltarea creierului.

 

4/ CONSUMI CALORII

Precum alte sporturi, tenisul te ajută să consumi calorii. Pierzi între 420 și 600 de calorii  pe oră, în funcție de constituție. În funcție de greutate, numărul de calorii consumate poate varia (420 cal/H <55 kg, 620cal/H> 85kg). Acest efort este echivalent cu aproximativ o oră de înot, de ciclism sau o oră de alergare în ritm moderat.

 

5/ EXERCIȚII PENTRU PSIHIC

Psihicul, un cuvânt folosit de multe ori atunci când vine vorba de tenis. Pe bună dreptate! Tenisul este sportul potrivit pentru a-ți lucra caracterul și psihicul. Această luptă constantă împotriva adversarului,  gestionarea emoțiilor pentru a nu arăta tensiunea simțită, lipsa de încredere, starea de spirit – toate aceste elemente îți construiesc personalitatea.

Tenisul necesită reacții instantanee și acțiuni bine gândite – legătura dintre cele două este puternică și nu poate fi separată.

6/ TENISUL ÎȚI DEZVOLTĂ RĂBDAREA

Meciurile pot fi lungi, nu te precipita! Tenisul este un sport care se învață în timp. A lovi mingea în momentul potrivit, în locul potrivit rămâne cea mai mare provocare în tenis. Cu cât joci mai mult, cu atât vei fi mai bun.

Răbdarea este o artă, ca și tenisul!

 

7/ OXIGENEAZĂ CREIERUL

Nu e nevoie să fii la 2000 m altitudine pentru a-ți oxigena corpul și mintea. Tenisul îți aduce aceeași senzație! Lovește cu putere, apoi aleargă după minge, fă efort!  În plus, e un atu pentru sistemul tău respirator.

 

 

Comments

comments