OMNIA csm husi tenis

Ziua Culturii Naționale sărbătorită la Colegiul Național ,,Cuza Vodă” , Huși

ianuarie 21st, 2020 | de Husi Pe Surse
Ziua Culturii Naționale sărbătorită la Colegiul Național ,,Cuza Vodă” , Huși
Local

Data de 15 ianuarie 2020, Ziua Culturii Naționale, sărbătorită la 170 de ani de la nașterea poetului Mihai  Eminescu a  constituit un moment prielnic pentru organizarea unei manifestări literar- artistice.

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

Atrași de aceeași pasiune pentru opera literară a ,, poetului național”, elevii  Colegiului Național ,,Cuza Vodă”Huși, coordonați de  doamnele profesoare de limba și literatura română: Marin Mirela, Popa Elena, Hodea Carmen, Avram Carmen, Mihu Roxana și Pascal Ionela, au  dorit să-și evidențieze talentele prin diferite modalități: eseuri, expoziții, prezentări, cântece,   reprezentări grafice inedite,  comunicări și, bineînțeles, prin recitarea unor versuri. Evenimentul a fost onorat  de prezența unor  invitați de la Seminarul Teologic Ortodox ,,Sfântul Ioan Gură de Aur”, elevi îndrumați de doamna profesoară Gheorghiu Diana Maria.

Impresionant a fost mesajul întregii activități care și-a propus redescoperirea adevăratelor valori ale spiritualității naționale, pornind de la lectura și analiza textelor eminesciene. Astfel, Ziua Culturii Naționale nu mai reprezintă  doar o celebrare a 170 de ani de la nașterea                 ,, Luceafărului” liricii  naționale, ci se transformă, treptat, într-un prilej de reflecție asupra însemnătății  valorilor culturale definitorii pentru simțirea românească. Elevii Colegiului Național Cuza Vodă au manifestat un deosebit interes,pregătindu-se intens pentru eveniment.

Comments

comments