OMNIA csm husi tenis

EXCLUSIV Pr. Mina Dobzeu, pictorul Mircea Tofan si intregul oras Husi subiect de emisiuni la TVS Brasov. De vorba cu Dragos Popa, realizatorul seriei ”Un simplu calator”

august 25th, 2016 | de husipesurse
EXCLUSIV Pr. Mina Dobzeu, pictorul Mircea Tofan si intregul oras Husi subiect de emisiuni la TVS Brasov. De vorba cu Dragos Popa, realizatorul seriei ”Un simplu calator”
Cultural

Dragos Popa, tanarul care de curand, la doar 22 de ani a primit un post de prezentator de stiri la Radio Brasov, a acceptat sa prezinte in exclusivitate pentru cititorii Husi pe surse, cateva din experientele sale de la Husi, timp in care a filmat trei episoade din seria sa de emisiuni culturale realizate in tara si in strainatate, denumita ”Un simplu calator” si difuzata la TVS Brasov .

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

”Stau si ma gandesc cum a inceput totul. Cred ca cel “vinovat” de aceste frumoase amintiri pe care le am, este chiar amicul meu din Husi, Bogdan Frentescu. In urma cu vreo 6 ani sau chiar mai mult, Bogdan asculta piesele pe care le cantam si astfel ne-am imprietenit. Am creat o legatura atat de frumoasa, incat am reusit impreuna sa dezolvam cateva proiecte de suflet.

Am inceput sa imi construiesc un drum spre succesul sufletului, de la varsta de 15 ani, cand am inceput sa cant. Apoi a urmat un festival de muzica, astazi cu renume in randul tinerelor talente din Romania, pe care l-am fondat atunci si iata ca in acest an a ajuns la cea de a IV -a editie. De atunci si pana acum, la varsta de 22 de ani, s-au intamplat multe. Am studiat muzica, am terminat liceul, m-am implicat in diferite activitati culturale, activitati de voluntariat si evenimente caritabile. Am absolvit o scoala de Film, Radio si Televiziune, am inceput o Facultate de Pedagogie si o Academie de muzica, in continuare dorind sa ma perfectionez in domeniul in care activez.

Pe langa toate aceste repere, sunt un baiat simplu si extrem de sensibil. Poate ca asta ma leaga de Husi. Bunatatea din suflet, de care sunt tare mandru!

Imi amintesc cu multa bucurie, faptul ca prima emisiune din sezonul “Un simplu calator”, a fost realizata la Husi, chiar la inceputul anului 2015. Din dorinta de a imi contura visul, in noaptea dintre ani, am plecat singur cu masina spre Husi. Tin minte ca era bezna si pustiu pe drumuri in acea noaptea. Imi vin in minte si imagini cu gramezi uriase de zapada, precum si un drum prin mijlocul unor dealuri, pe care l-am traversat in timp ce ma indreptam spre Husi. Dupa o noapte incarcata, am ajuns la Husi si am fost uimit de frumusetea locului. Eram atat de fericit ca am ajuns cu bine si in acelasi timp, nerabdator sa il intalnesc pentru prima data pe Bogdan Frentescu, omul cu care aveam sa filmez editia cu “Oraselul dintre vii”. Nu intru in multe detalii, deoarece vreau sa urmariti dumneavoastra acel episode al emisiunii pe care l-am realizat acolo. Totodata, vreau sa multumesc si celorlalti oameni care mi-au fost alaturi si au ajutat la conturarea proiectului.

Pentru ca in Husi, oamenii sunt primitori, calzi si au o inima mare, m-am simtit atat de bine incat am vrut sa mai raman pe acolo. Astfel, am pus la cale si o emisiune cu un artist din zona. Vorbesc despre cel cu “sensibilitate dincolo de arme”, domnul Mircea Tofan si a sa familie superba. Din nou, va invit sa urmariti emisiunea prin intermediul careia o sa il descoperiti pe acest om talentat.

Dupa o experienta de vis, dar si cateva peripetii la motorul masinii, am ajuns inapoi acasa la Zarnesti, judetul Brasov. Dar ce credeti? Nu a trecut foarte mult timp, a venit caldura si am revenit la Husi pentru un interviu cu pr. Arhim. Mina Dobzeu. In urma acelui interviu, viata mea s-a schimbat! Fara sa imi spuna in mod direct, parintele mi-a transmis care este rolul meu pe acest Pamant si de atunci, am simtit ca merita sa lupt pentru a exterioriza ce se ascunde in sufletul meu. Va recomand sa urmariti acel episod, pentru ca am certitudinea ca o sa ramaneti uimiti de sentimentul puternic pe care vi-l poate transmite parintele Mina, chiar si in mod indirect, printr-un ecran.

Am facut o sinteza a celor intamplate. Asa cum se spune “ce e frumos se termina repede” si sunt in totalitate de accord.

Ma gandesc la o concluzie si imi vine in mine BUNATATE, pentru ca asta am intalnit la Husi!

Va astept pe pagina mea oficiala, unde putem sa ne imprietenim si de ce nu, la urmatoarea mea vizita in Husi, sa ne intalnim! https://www.facebook.com/official.dragospopa
Va rog sa fiti fericiti!”
Dragos Popa

14081167_1215467768517716_250344387_n

Comments

comments