OMNIA csm husi tenis

Fostul lider cubanez, Fidel Castro, a decedat

noiembrie 26th, 2016 | de husipesurse
Fostul lider cubanez, Fidel Castro, a decedat
Extern

Fostul lider cubanez Fidel Castro a murit. Anunțul a fost făcut de televiziunea de stat din Cuba. Avea 90 de ani.

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

Fostul lider cubanez va fi incinerat sâmbătă. Anunțul de la televiziunea de stat a fost făcut vineri seară (ora locală) chiar de către fratele său, Raul, actualul conducător al Cubei:

Drag popor cubanez, cu profundă durere apar în faţa voastră şi a prietenilor noştri din America şi din toată lumea ca să vă informez că azi, 25 noiembrie 2016, la ora 22:29, a murit comandantul şi liderul Revoluţiei cubaneze, Fidel Castro. Îndeplinind voinţa expresă a lui Fidel, trupul său va fi incinerat la primele ore ale dimineţii, sâmbătă, 26 noiembrie. Comisia care organizează funeralile va informa în detaliu poporul cu privire la organizarea omagiilor postume aduse fondatorului Revoluţiei cubaneze. Spre victorie eternă!

Fidel Castro rămâne în istorie prin faptul că a reușit să construiască un stat comunist chiar în coasta Statelor Unite şi timp de cinci decenii Washingtonul a încercat – în zadar – să-l răstoarne de la putere. A părăsit de bunăvoie puterea, oficial în 2008, din cauza problemelor de sănătate.

Venerat sau detestat, considerat erou sau criminal, Fidel Castro era unul dintre ultimii giganţi politici în viaţă ai secolului 20. În lunga sa viaţă, el a fost vizat de peste 600 de tentative de atentat şi a sfidat zece preşedinţi americani. La 31 iulie 2006, din motive de sănătate, Fidel Castro a predat atribuțiile de președinte fratelui său mai mic, Raul, fostul număr doi al regimului și care deținea postul de ministru al apărării de la Revoluția din 1959.

rsz_fidelcastro

Sursa: www.digi24.ro

Comments

comments