OMNIA csm husi tenis

FOTO|Monumente istorice din municipiul Huși: Casa Faierstein, azi Casa Palcu

mai 16th, 2016 | de H PS
FOTO|Monumente istorice din municipiul Huși: Casa Faierstein, azi Casa Palcu
Istorie Huseana

A fost construită la 1902. A fost proprietatea comerciantului Bercu Faierstein (Feierstein). Cunoaște o extindere înainte de 1940. Din anii 1980 devine sediul unor instituții. După scandaluri îndelungate primăria municipiului Huși a retrocedat în 2003 casa moștenitorilor: Anton Celaru (1919-2010) și Sanda Faur, care au vândut imobilul la 9 martie 2004 familiei Iustin și Mirela Palcu.

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

Este în curs de restaurare, prin desființare parțială (Corpul B) și reconstruire (planurile au fost întocmite de Ioan Sasu). Structura acoperișului nu respectă planul inițial. Fotografiile vechiului edificiu și a celui în construcție reflectă modul grosolan de intervenție la un monument istoric.

Are intrarea principală marcată de un pridvor şi un fronton neoclasic (căptuşit cu scândură), sprijinit de patru coloane dorice din zidărie, faţade decorate cu pilaştri canelaţi, imitaţii de creneluri pe latura de vest, muluri în retragere sub cornişă profiluri rectangulare la ferestre, subliniate de frontoane liniare şi casetoane în partea inferioară, console şi tâmplărie de lemn sculptat.

Informatii furnizate de catre domnul profesor de istorie Clit Costin!

cc2

ccc1

ccc3

cc3

clit

 

Comments

comments